• Kultura

  Završen Medjunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru

  Film „250 stepenika“ Vladimira Kurčubića proglašen je za najbolje ostvarenje na sedmom Medjunarodnom festivalu sportskog filma koji je večeras završen na Zlatiboru.

  Tročlani stručni žiri je nagradu dodelio filmu posvećenom jugoslovenskoj juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji koja je, predvodjena trenerom Svetislavom Pešićem, osvojila titulu prvaka sveta 1987. godine u Bormiju.

  „Uzbudjeni smo i ponosni na sjajnu ekipu koja je radila ovaj film i na sjajne ljude koji su nam omogućili da pravimo ovaj film… Svetislava Pešića koji je od te (prošle godine) bio slobodan i bio spreman da nam se posveti i obezbedi sve sagovornike“, rekao je scenarista Vladimir Pajić koji je primio nagradu.

  Najviše nagrada na ovogodišnjem festivalu odneo je tim Intermedia network i Cinnamon produkcije za svoj serijal „Ljudi od zlata“.

  Njima su dodeljene nagrade za najbolji film o ličnosti u sportu za ostvarenje „Žoc Čovek odluke“ o treneru Željku Obradoviću, specijalna nagrade žirija za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu za „Saša Djordjević Čovek odluke“ i za najbolji kratkometražni film „Visokoletač“ o proslavljenom treneru Dušanu Ivkoviću.

  Jedan od scenarsita sva tri filma Aleksandar Miletić rekao je da je „velika čast i zadovoljstvo dobiti energiju velikih sportista i velikih zvezda i preneti to na platno“, i izrazio nadu da će i sledeće godine doći sa novim pričama.

  Najbolji dugometražni dokumentarni film je „Fudbal Ruanda: Polja sećanja“ Fransoa Havijera Destona i Mari Toms-Penet, nagradu za najbolju fotografiju dobio je kineski film „Vožnja po oblacima“, nagradu za režiju „Dinko Tucaković“ dobio je belgijski film „Junior“, dok je najbolji igrani film „Led“ Olega Trofima.

  Pored tih nagrada, dodeljene su i posebna nagrada gradu Subotici za izuzetan doprinos razvoju sporta i nagrada „Heroina sporta i života“ košarkašici Nataši Kovačević.

  Festival je završen projekcijom ruskog filma „Led“, u kom jednu od glavnih uloga igra srpski glumac Miloš Biković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com