• Gradovi

  Završen načelni pretres, sutra u pojedinostima

  BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta završili su rano jutros objedinjeni načelni pretres o tri zakonska predloga među kojima je i Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, a raspravu u pojedinostima počeće sutra.

  Oni su razmotrili i zakonske predloge o opštem upravnom postupku i o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, koji je podneo narodni poslanik Branislav Blažić (SNS).

  Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća.

  Ministarka lokalne uprave i samouprave Kori Udovički rekla je da predlog zakona uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko pola miliona zaposlenih, a cilj zakona je da svi primaju istu platu za isti posao.

  Predlog zakona o upravnom postupku unosi niz novina koje će olakšati građanima da dođu do dokumenata i omogućiti da država bude servis građana, rekla je Udovički.

  Ona je, obrazlažući Predlog zakona poslanicima u Skupštini Srbije, rekla da se njime omogućava privredni razvoj i jasnije ostvaruju građanska prava kao i da se na efikasan i odgovaran način odgovara na zahteve građana i privrede.

  Izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije je predloženo da Vršac, Kikinda i Pirot dobiju status grada, izjavio je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Branislav Blažić.

  On je kao predlagač tog zakona u Skupštini Srbije, rekao da su to pogranične opštine, kojima treba pomoći da se davanjem statusa grada stvore uslovi za više investicija i bolji ekonomski razvoj.

  „Uređenje statusa ovih jedinica doprineće njihovom razvoju i punom korišćenju privrednih, kadrovskih i prirodnih kapaciteta“, istakao je on.

  Foto Tanjug/O.Toskić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com