Gradovi

Završne reči odbrane na suđenju za putarske malverzacije

BEOGRAD – U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje za malverzacije sa putarskim preduzećima završnim rečima odbrane optuženih.

Završnica suđenja vodi se bez vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, čiji postupak je razdvojen krajem prošle godine.

Advokat odbrane optuženog generalnog direktora fabrike FAM iz Kruševca, Branislava Jovanovića, osporio je činjenično stanje iz optužnice i naveo da tužilaštvo nije izvelo dovoljno dokaza da bi njegov klijent bio optužen i naglasio da je netačna tvrdnja da je FAM davao pozajmice bez kamate, što je, po njegovom miškljenju i nalaz veštaka pokazao.

Takođe, dodao je, ne može se tvrditi da FAM nije imao potrebe za kreditom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da sin vlasnika Delta holdinga Marko Mišković bude osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u poslovima kojima su oštećena putarska preduzeća u Srbiji, kao i za utaju poreza.

Tužilac je u završnoj reči na suđenju u Specijalnom sudu zatražio da Marku Miškoviću bude izrečena i novčana kazna od milion dinara.

Za vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovća tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog toga što je oštetio putarska preduzeća, ali i kruševačku fabriku maziva, čiji je vlasnik bila pomenuta korporacija, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

Za ostale optužene, njih još ukupno 13, tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, kao i za dvoje optuženih novčanu kaznu od po milion dinara.

Završnica ovog suđenja vodi se bez Miroslava Miškovića, jer je sud odlučio da se ne čeka Miškovićev oporavak zbog problema sa zdravljem, zbog čega mu je postupak razdvojen krajem prošle godine.

Na početku izlaganja završne reči koja je trajala više od dva sata, tužilac je naveo da smatra da je tokom suđenja izvedeno dovoljno dokaza iz kojih je nesumnjivo uvrđeno da su optuženi izvršili krivična dela i da sud može da ih prolasi krivim i osudi.

Na optuženičkoj klupi su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Nakon što svi branioci i optuženi izlože završnu reč, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Foto Tanjug/O.Toskić,arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh