Gradovi

Zbog čestih napada od danas policija stalno u zdravstvenim ustanovama

BEOGRAD – Policijske patrole će od sutra biti stalno prisutne u zdravstvenim ustanovama, kako bi se zaustavio talas nasilja kojima su zdravstveni radnici izloženi u poslednje vreme, dogovorili su ministri zdravlja Zlatibor Lončar i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon još jednog napada na lekare.

Noćas je u GAK „Narodni front“ suprug pacijentkinje fizički napao ginekologa tokom dežurstva.

Iako je dosadašnjom saradnjom dva ministarstva već bilo uspostavljeno da policijske patrole češće obilaze zdravstvene ustanove, a posle napada u „Narodnom frontu“,policijska patrola je reagovala za manje od dva minuta, pokazalo se da to nije dovoljno i da nasilnici i dalje ne prezaju od fizičkih nasrtaja na medicinske radnike.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, pored stalnog prisustva policijskih patrola, dogovoreno je da se ubrzaju već inicirane izmene zakonskih propisa, kako bi se problem efikasnije rešio na sistemski način.

Ministarstvo zdravlja još jednom je oštro osudilo napad na zdravstvene radnike, verbalni ili fizički, i apelovalo da se uspostavi komunikacija između pacijenata i medicinskih radnika na višem nivou uz obostrano uvažavanje i poštovanje, kako se ovakvi i slični incidenti više ne bi događali.

Foto Tanjug, video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh