• Gradovi

  Zbog jelke od 30.000 evra opozicija u Čačku podnela krivičnu prijavu

   

   

  Zbog kupovine novogodišnje jelke od 30.000 evra, predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Čačka Dveri, Nove Srbije i grupe gradjana „Za napredniji Čačak“ podneli su danas Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nadležnih u čačanskom Javnom preduzeću „Gradac“.

  Oni su saopštili da su krivičnu prijavu podneli i protiv tenderske komisije koja je sprovela kupovine jelke i rasvete, jer smatraju da je tender namešten, a da je jelka višestruko preplaćena.

  U krivičnoj prijavi se navodi da nadležni nisu sproveli konkurs javnu nabavku čime su isključili konkurenciju, te da su kratkim rokom favorizovali preduzeće iz Novog Sada.

  Lokalna vlast Čačka koju čini koalicija oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, za kupovinu novogodišnje rasvete i jelke je iz gradskog budžeta dala sedam miliona dinara, od čega polovinu za jelku.

  Predsednik odobrničke rupe Dveri Aleksandar Tanasković ocenio je da je jelka simbol loše vlasti Srpske napredne stranke koja, kako je rekao, upada iz afere u aferu.

  „Čačak pored Beograda i njihove jelke od 83.000 evra danas prepoznaju u Srbiji kao grad kriminala gde je za jednu jelku dato oko 30.000 evra, a za ostalu rasvetu oko 40.000 evra“, rekao je Tanasković.

  Šef odborničke grupe Nove Srbije, Vladica Gavrilović rekao je da je novogodišnja jelka u centru Čačka vredi jedan dvosoban stan i da je ogorčen što na tenderu nisu mogle da učestvuju firme iz Čačka.

  Odbornica grupe gradjana „Za napredniji Čačak“ Violeta Marković rekla je da je novac dat za novogodišnju rasvetu i jelku mogao da bude upotrebljen za subvencionisanje osoba sa invaliditetom, što je opozicija i tražila amandmanom na predlog budžeta za 2018. godinu, a vladajuća većina odbila.

  Marković je dodala da je metar jeke u centru Čačka skuplji nego dužni metar auto-puta koji se gradi.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com