Svet

Zbog požara evakuisan ceo grad

Više od 80.000 stanovnika evakuisano je iz svojih domova. Zbog masovne evakuacije stvorile su se velike gužve na glavnom autoputu 63, koji je trenutno jedini izlaz iz grada.

pozar pozari nesreca gasenje vatrogasci vatrogasac vatra paljevina rusevina

Jak vetar i visoke temperature dramatično pogoršavaju situaciju i to veoma brzo, te stanovnici imaju malo vremena za evakuaciju.

Guvernerka Alberte Rejčel Notli rekla je da se radi o najvećoj evakuaciji stanovništva u istoriji te oblasti i dodala je da nadležni čine sve što je u njihovoj moći kako bi osigurali bezbednost građana.

„Razmatramo mogućnost vazdušne evakuacije stanovnika sa medicinskim problemima“, kazala je Notli.

Lokalni zvaničnici upozoravaju da se vatrena stihija proširila na centar grada i evakuisanu bolnicu.

„Bolnica u kojoj sam rođen i u kojoj su moja deca rođena je u plamenu. Moj dom u kojem sam živeo 15 godina je uništen, rekao je jedan lokalni zvaničnik.

Agencija za vanredne situacije je saopštila da je u požaru izgorelo više zgrada, ali nisu mogli da preciziraju koliko. Stotine vatrogasaca učestvuju u gašenju požara.

Alberta je industrijska oblast u kojoj se nalazi veliki broj naftnih postrojenja. Rezerve nafte u tom delu Kanade su treće po veličini na svetu, odmah iza Saudijske Arabije i Venecuele.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh