• Gradovi

  Zbog pucanja cevi 3200 domaćinstava u Užicu bez vode

  UŽICE – Zbog pucanja vodovodne cevi u ulici Miloša Božanovića u Užicu 3 200 domaćinstava i bolnica ostali su bez vode, a otklanjanje kvara očekuje se do večeras.

  „Ekipe su na terenu, vrše se potrebne pripreme za popravku, odnosno zamenu cevi, očekujemo da će zamena biti završena do večeras, a punjenje sistema se očekuje sutra“, rekao je Tanjugu gradonačelnik Užica.

  Prema rečima gradonačelnika Tihomira Petrovića, cev je pukla sinoć oko 18.00 časova, a pretpostavlja se da su uzrok niske temperature.

  On je dodao da je šest cisterni sa vodom poslato u ovaj deo grada, a da užička bolnica ima zalihe vode za naredna dva dana.

  „Situacija je bila kritična onog trenutka kada je pukla cev, bukvalno smo imali reku koja teče kroz grad. Brzom intervencijom nadležnih komunalnih preduzeća zaustavljeno je oticanje vode. U roku od 30 minuta je isključena voda sa sistema, a potom je obavljeno čišćenje i posipanje ulica rizlom i solju kako ne bi došlo do stvaranja leda“, kazao je gradonačelnik Petrović.

  Prvi čovek Užica je naglasio da je snabdevanje toplotnom i električnom energijom u gradu na Đetinji uredno.

  Čišćenje ulica je redovno, a problem predstavljaju viši delovi grada gde kamioni ne mogu da izađu zbog parkiranih vozila, pa su na teren poslati traktori.

  Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com