BG

Здрава Србија није потписала коалициони споразум са Шапићем

Здрава Србија није потписала коалициони споразум са Шапићем

Опозиција да изађе на локалне, а да се формира техничка влада и  парламентарни избори одложе

Чајетина, децембар 2019 –  Здрава Србија (ЗС) ће изаћи на локалне изборе, а о нашем учешћу на парламентарним одлучићемо онда кад они буду расписани; ни са ким, па ни са странком Александра Шапића, нисмо потписали никакав коалицони споразум о заједничком наступу на парламентарним изборима, и даље смо део Савеза за Србију – изјавио је Милан Стаматовић, председник ЗС, поводом медијских написа да ће ова странка изаћи на парламентарне изборе заједно са Српским патриотским савезом (СПАС), објашњавајући да се са Шапићем одавно познаје и са њим дели доста сличних размишљања о будућности Србије.

Стаматовић сматра да није довољан уступак власти у томе да наредни избори, и парламентарни и локални, буду одржани у последњем законском року, јер док се не испуни већина круцијалних захтева опозиције, нема услова за расписивање парламентарних избора, па зато власт мора да учини још један корак и, у договору са опозицијом, донесе одлуку да се 26. априла одрже само локални избори, а да опозиција покаже добру вољу тако што ће учествовати на тим изборима.

– Пошто постоји мањак поверења са обе стране у потезе које ће повлачити супротна страна, опозиција не верује да ће власт применити чак ни оно што је договорено током дијалога, уз посредовање Европског парламента. Зато би излазак на редовне локалне изборе који би могли да се одрже 26. априла био истовремено уступак опозиције власти, али и генерална провера да ли је режим спреман да испуни оно што је обећао – истиче Стаматовић, додајући да би власт доношењем „лекс специјалиса“ који би имао општу подршку свих политичких чинилаца у нашој земљи, и власти и опозиције, требало да помери термин парламентарних избора за најмање шест месеци, уз услов да техничка прелазна влада, у коју би ушли коминистри из опозиције, припреми све предуслове за одржавање нормалних, демократских избора чије би резултате сви беспоговорно прихватили.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh