Gradovi

Žeremi Žuv, Rafaela Smits i Flamenko sekstet na GAF-u

BEOGRAD – Francuski muzičar Žeremi Žuv, ambasador klasične gitare širom sveta, priznata umetnica Rafaela Smits (Belgija) i Flamenko sekstet iz Kordobe nastupiće večeras u Domu omladine Beograd, u okviru trećeg dana 17. Gitar art festivala.

Žuv svojim putovanjima po svetu i snimcima nastoji da uskladi klasičnu gitaru sa modernim vremenom.

Studiranje kod značajnih umetnika kao što su Alberto Pons i roland Diens izazvalo je u njemu duboku ljubav i poštovanje prema manuskriptu, beskrajnu potragu za lepim zvukom i razumevanje arhitekture dela koje interpretira.

I pored izuzetnih dostignuća – nagrada na Konzervatorijumu u Parizu u 13. godini, prva evropska turneja u 16. godini, pobeda na međuunarodnom takmičenju u Meksiku, Žeremi Žuv je sačuvao iskrenost u svojoj umetnosti.

Godine 2003. je bio na petomesečnoj turneji po Severnoj Americi.

Rafaela Smits svira gitaru sa osam žica i istorijske instrumente širom svreta. Snimila je 20 albuma, uživa veliki međunarodni ugled i važi za odličnog profesora gitare i kamerne muzike.

Često je pozivaju sa bude član žirija na međunarodnim takmičenjima zbog njene preciznosti i sposobnosti da kombinuje svoje profesionalne veštine sa sjajnim osećajem empatije.

Flamenko sekstet koji su osnovali braća Alfonso i Migel Linares predstaviće beogradskoj publici prvi put simfonijski flamenko u kome su pored gitare, ravnopravno zastupljeni i viola, oboa, violončelo, perkusije i glas.

Mladi muzičari i kompozitori, braća Linares, neguju kulturu svoje rodne Andaluzije, tradicionalne flamenko elemente interpretiraju u modernom duhu, pišu kompozicije inspirisani poezijom poznatih pesnika, ali i različitim krajevima Španije.

www.freeimages.com/ haffi ahmed

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh