• Gradovi

  Živković: EU stavila Srbiju na sivu listu zbog netransparentnosti poreskog postupka

   

   

  Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je EU stavila Srbiju na takozvanu „sivu listu“ pojačanog nadzora u 2018. godini u pogledu transparentnosti poreskog postupka i poreske administracije.

  Živković je na sednici Skupštini Srbije o budžetu za 2018. godinu naveo da je tom odlukom Brisela, Srbija po svojoj poreskoj politici, javnim finansijama i svemu onome što čini ambijent za poslovno delovanje i poštovanje prava, ocenjena kao „vrlo sumnjiva zemlja“.

  „Na toj listi društvo nam pravi još 46 zemalja, kao što su Bocvana, Fidži, Oman, Peru, Katar. Na ivici smo da postanemo i deo ‘crne liste’, na kojoj se nalaze Ujedinjeni Arapski Emirati, naš ‘vekovni prijatelj’ i glavni partner u sumnjivim poslovnim poduhvatima tokom poslednjih pet godina“, naveo je Živković a prenela Nova stranka.

  Navodeći da je to „prava slika naše ekonomske situacije“, Živković je ocenio da „zato u Srbiju dolaze sa velikim subvencijama, mahom stranci koji vole da se igraju u ‘poreskim rajevima’ i da otimaju pare iz budžeta“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com