• Gradovi

  Živković: Nova stranka spremna za beogradske i vanredne parlamentarne izbore (VIDEO)

  Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je ta stranka spremna za beogradske, ali i za vanredne parlamentarne izbore na kojima bi bila srušena vladajuća Srpska napredne stranka i njen lider Aleksandar Vučić.

  Živković je novinarima nakon završetka Desete konferencije Nove stranke rekao da su vanredni parlamentarni izbori postali redovni i da to za njega nije ništa novo.

  „Naravno da su izborni uslovi daleko od regulanih i što se tiče medija, pravne zaštite i zloupotrebe državnih resursa, ali mi nemamo prava da kukamo na to kakvi su izborni uslovi, to je još već naša obaveza da ih promenimo, a to se menja tako što se Vučić (Aleksandar) otera sa vlasti i to je naša obaveza“, rekao je Živković.

  Na Desetoj konferenciji Nove stranke za zamenika predsednika izabran je Aleksandar Stanković i potvrdjena ja kandidatura Vesne Rakić Vodinelić za gradonačenicu Beograda.

  Živković je zatražio podršku za kandidaturu Vesne Rakić Vodinelić i istakao da nema vremena za gubljenje, jer bi svako dalje čekanje, koje bi se produžilo posle prve polovne decembra, smanjilo uslove za uspešan nastup na sledećim izborima.

  „Ima zamerki da ona nije menadžer, ali mi nju ne kandujemo za mesto gradskog menaždera, već za mesto gradonačelnice i Beogradu je pre svega potrebno da na čelu ima ličnost koja će svojim integirtetom, i poslovnim i stručnim, da garantuje poštenje, da Beograd ne bude mesto divlje gradnje, mesto bez javnih nabavki, mesto gde se svaki dinar troši bez znaka pitanja, već da bude mesto gde će Beogradjani znati da je sve čisto i po zakonu“, poručio je Živković.

  Kandidatknja za gradonačelnika Beogada Vesna Rakić Vodinelić rekla je da još nije odlučeno da li će Nova stranka izaći na predstojeće lokalne izbore sama ili u koaliciji.

  Ona je kazala da se razgovaralo s liderom pokreta Slobodnih gradjana Sašom Jankovićem, Demokratskom strankom, predstavnicima pokreta Ne da(vi)mo Beograd i još nekoliko lokalnih pokreta, ali da nije došlo do konkretnih dogovora.

  „To bi bila koalicija koja je opredeljena veoma jasno za proevropsku demokratsku državu, koja počiva na vladavini prava, ljudskim pravima i slobodnim medijima, mislim da se tu može razabrati. Važno nam je i da takvu politiku predvodi neko ko bi mogao uspešno, uspešnije od mene, da iznese program te kolacije i postigne dobar rezultat na izborima“, rekla je Vesna Rakić Vodinelić.

  Ona je istakla da su prioriteti Nove stranke rešavanje socijalnih pitanja, smanjenje nezaposlenosti mladih, za šta su napravili plan koji predvidja smanjenje nezaposlenosti za trećinu u naredne tri godine, razotkrivanje projekta „Beograd na vodi“ i uzurpacije javnih dobra, kao i povećanje izdataka za kulturu za dva odsto.

  „Mislim da je veoma važno da se sve tema o kojima raspravljaju organi gradi Beograda učine javnim, da se prevedu sa birokartskog na razumljiv jezik i da se u svakom trenutku zna o čemu se u datom trenutku glasa i kakve se odluke donose, jer nažalost tu privilegiju nismo imali za vreme ove poslednje gradske vlasti, a ni ranije“, ocenila je Vesna Rakić Vodinelić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com