• Politika

  Злочиначка ”Олуја” – још један подсетник за ЕУ

  Oluja5

   

  Двери никада неће препустити зубу заборава геноцидну акцију Хрватске војске потпомогнуту логистиком  НАТО-а. Хрватски политичари требају да осете последице због повампирења усташтва.  Позивамо мандатара Александа Вучића  да покаже доследност у критици нове хрватске политике и лицемерја ЕУ и да предузме конкретне потезе које би истински опоменули власти у Загребу. 

  И данас је по ко зна који пут потврђен лицемерни однос ЕУ према Србији. Пре само пар дана председник Двери Бошко Обрадовић  упитао се како то да ЕУ не реагује на нарастајуће нацистичко и усташко повампирење њихове чланице, да би након тога и премијер у техничкој Влади Србије послао писмо сличног садржаја челницима у Бриселу. Одговор који је стигао од Могерини је више него дегутантан и потврђује оно што Двери већ годинама говоре. ЕУ ни не жели Србију за своју чланицу, нити мари да се многобројни, дуготрајни и болни односи између две најзначајније суседне државе на Балкану уз посредство ЕУ доведу на ниво одрживог суживота.

  Двери никада неће препустити зубу заборава геноцидну акцију Хрватске војске потпомогнуту логистиком  НАТО-а. ”Олуја” у свој својој трагичности остаће у трајном памћењу српског народа као догађај када је један незаштићен народ под неоусташким режимом и уз помоћ НАТО-а убијан и протеран са својих вековних огњишта, својих пашњака, њива и винограда.

  Нећемо заборавити Републику Српску Крајину и све Српске крајине из 20. века, уништене и сатрвене од независних држава Хрватских. То је наша обавеза коју смо преузели на себе и део су политике сећања, образовања и културе коју уграђујемо у модерну политику за 21. век, како бисмо сва наша страдања ставили у функцију превенције геноцида.

  Изражавамо дубоку забринутост због ескалације институционалног усташтва широм Хрватске, од рехабилитације Степинца, подизања споменика хрватским злочинцима, ослобађајућих пресуда осведоченим злотворима и убицама, до величања усташке идеологије и све гласнијим узвицима ”За Дом спремни!”

  Хрватски политичари требају да осете последице због повампирења усташтва. Позивамо мандатара Александа Вучића  да покаже доследност у критици нове хрватске политике и лицемерја ЕУ и да предузме низ конкретних мера које би истински опоменуле власти у Загребу. Један такав потез био би редукција пословања хрватских фирми и увоза хрватских производа у Србију до успостављања економског реципроцитета пословања  српских фирми и производа у Хрватској. Сигурни смо да би усташки покличи великом брзином усахли да у Србији престану са радом Идеа, Меркатор, Агрокор,Рода, Атлантик група, Фриком, Соко штарк, Дијамант…

  Само у том случају критике које Вучић и Дачић упућују Хрватској можемо сматрати озбиљним. До тада сматраћемо их више скретањем пажње јавности са реалних проблема који гуше грађане Србије од смањених плата и пензија до најављених поскупљења меса, струје, комуналија и воде, која прете да додатно спусте ионако низак стандард живота грађана Србије.

  Информативна служба Српског покрета Двери

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com