Politika

Zorana Mihajlović: Treba nam bela nemačka kobasica

„Srbija na putu ka u EU znači da ćemo sa Rusijom da gradimo nove pruge i novi dispečerski železnički centar. Znači da sa Kinom gradimo autoputeve i prugu do Budimpeste po evropskim standardima. Znači da nećemo da zaboravimo i okrenemo leđa našim starim prijateljima, već da želimo da širimo krug novih. Zato, neka vas niko ne plaši EU! Ova vlada jako dobro zna kuda Srbija treba da ide i gde je cilj, da našoj deci ostavimo bolju, uređeniju, pristojniju, bezbedniju, moderniju i evropsku Srbiju“, naglasila je Mihajlović u autorskom tesktu za Politiku.

Ona ukazuje da je zabluda kako tvrde „neodgovorni i potrošeni političari“ da ćemo morati da biramo između Rusije i Evrope, kao što je zabluda da žene u Srbiji ako nastavimo putem EU neće smeti da šetaju ulicama iz straha da ih migranti ne siluju.

Želimo standarde koji važe u razvijenim zemljama. Trebaju nam evropski standardi u prosveti kako bi se naša deca školovala kao u Evropi. Trebaju nam evropski standardi u zdravstvu kako bi se naši građani lečili kao u Evropi, evropski standardi u saobraćaju i infrastrutkuri kako bi i Srbija bila premrežena modernim autoputevima i prugama kao u članicama EU„, ističe Mihajlović u autorskom tekstu.

Potredsednica Vlade Srbije navodi da nam treba efikasnije sudstvo, jača ekonomija i modernija administracija.

Treba nam više posla, a time i veće plate! Treba nam EU da bismo sebi i drugima pokazali koliko smo sposobni, ali i da pokažemo našu istoriju i tradiciju. Trebaju nam i šajkača, i laptop! I kajmak, i bela nemačka kobasica! I plazma i mocart kugle„, navodi Mihajlovićeva i daodaje da nam EU treba da bismo sebi i drugima pokazali koliko smo sposobni, da pokažemo našu istoriju i tradiciju.

Pad poverenja građana Srbije prema EU i nikad veći broj protivnika našeg evropskog puta ozbiljno bi trebao da zabrine svakog odgovornog političara, navodi potpredsednica Vlade Srbije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh