Gradovi

Zrenjanin: Pripreme za proslavu Dana Vojske Srbije

Uvežbavanje i provera pripremljenosti jedinica Vojske Srbije za svečanost povodom proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede, koja će biti održana u ponedeljak 9. maja, u Zrenjaninu, održana je danas u na Trgu slobode u tom gradu.

ZRENJANIN – Uvežbavanje i provera pripremljenosti jedinica Vojske Srbije za svečanost povodom proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede, koja će biti održana u ponedeljak 9. maja, u Zrenjaninu, održana je danas u na Trgu slobode u tom gradu.

Pripremnim radnjama komandovao je načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije general-major Vojin Jondić, koji je komandant svečanosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

„Naš zadatak je da 5, 6, 7 i 9. maja demonstriramo našu spremnost, sposobnost i čvrstinu i da prisutnima pokažemo šta je Vojska Srbije. To je težak zadatak. Za ono što radimo potrebni su nam koncentracija, razmišljanje, upornost i strpljenje – četiri osobine koje krase srpskog vojnika“, rekao je general Jondić stotinama postrojenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prema rečima komandanta Prve brigade Vojske Srbije brigadnog generala Željka Petrovića, danas su počele završne pripreme za proslavu.

„Svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su razmešteni u rejonu Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva i Beograda, otpočeli su pripreme s težištem na uvežbavanju strojevih radnji za defile pešadijskog ešelona. Nema sumnje da će sve biti spremno za proslavu u ponedeljak“, rekao je general Petrović koji je zamenik komandanta svečanosti i komandant pešadijskog podešelona.

Na svečanosti na zrenjaninskom Trgu slobode, u ponedeljak, učestvovaće više od 1.300 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i više od 40 sredstava naoružanja i vojne opreme.

U statičnom delu svečanosti biće prikazano modernizovano naoružanje i vojna oprema, a pojedina sredstva biće prikazana prvi put u javnosti. Novitet ove godine je i to što će prvi put u pešadijskom defileu učestvovati i podešelon vojnika na dobrovolnom služenju vojnog roka sa oružjem.

U glavnom delu svečanosti biće prikazan deo sposobnosti Vojske Srbije kada će građani biti u prilici da uživaju u defileu jedinica, naletima avijacije Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, predstavljanju brodova Rečne flotile i prikazu čuvenog egzercira Garde.

Generalna proba svečanosti biće održana u subotu 7. maja 2016. godine u 12 sati.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh