Gradovi

Zukorlić: Nisam iznenađenim Lajićem

BEOGRAD – Narodni poslanik Muamer Zukorlić optužio je potpredsednika Vlade Srbije i ministra Rasima Ljajića da zloupotrebljava vlast i da sa dve političke partije, SDPS i SDP Sandžaka, nastoji da se održi na vlasti.

U odgovoru na intervju Ljajića listu Politika, Zukorlić kaže da nije iznenađen izjavom ministra za unutrašnju i spoljnu trgovinu, te da do toga dolazi nakon šestomesečnog muka, koji je pretio da preraste u „svojevrsnu depresiju“ zbog njegovog ulaska u parlament.

Zukorlić, naime, tvrdi da je njegovim ulaskom u parlament okončana epoha Ljajićevog „političkog životarenja i na lažnom mesijanstvu Srbije i srpskog naroda“ od njega, ali i institucija koje je osnovao.

Takođe, tvrdi da je Ljajić to nedavno i potvrdio kada je, objašnjavajući zašto je napustio savez sa DS-om i prešao kod SNS-a, rekao: „Da nisam to učinio, pretvorio bih se u običnu NVO, a vlast u Sandžaku bih predao Zukorliću i Ugljaninu“.

„Godinama Ljajić je, koristeći pozicije vlasti, nudio krivu sliku o meni i onome što radim, sve to predstavljajući kao opasnost za državu i narod, satanizirajući moju dostojanstvenost, slobodarnost, odlučnost i doslednost“, naveo je Zukorlić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

„A to da jedan političar ima dve partije – Socijaldemokratsku partiju Srbije za Srbe i Sandžačku demokratsku partiju za Bošnjake u Sandžaku, i to obe pod skraćenicom SDP, verovatno je primer bez presedana u Evropi i svetu gde se bez imalo stida demonstrira politička hipokrizija u dvojnom diskursu različitom prema dvema ciljnim grupama, a sve to samo da bi se dobili glasovi i što duže sačuvala vlast lišena minimuma etičke, ideološke i programske doslednosti“, naveo je Zukorlić.

Primećuje i da je jedino vredno pažnje to da ovaj, kako Ljajića naziva, dvodecenijski ministar uvek na isti trik uspeva da uveri svoje „političke partnere u svoj lažni politički uticaj“.

Zukorlić Ljajića optužuje i da stoji iza poslednje medijske hajke na Univerzitet i Islamsku zajednicu.

„Svi u Novom Pazaru znaju da Islamska zajednica izvodi radove na zgradi Fakulteta za islamske studije te da lično Rasim Ljajić pokušava ovu vakufsku zgradu da otme i preda grupi tajkuna i kriminalaca, koji ga godinama zlovoljno finansiraju i da su tu otimačinu vernici više puta fizički sprečili“, naveo je, između ostalog, Zukorlić.

Foto Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh