• Novosti online

  Zukorlić traži ostavke čelnika Novog Pazara

  Stranka pravde i pomirenja (SPP) zatražila je danas hitne ostavke gradonačelnika i članova Gradskog veća Novog Pazara.

  Čelnici SPP, Muamer Zukorlić i Jahja Fehratović, ocenili su na protesnom skupu povodom jučerašnjeg požara u kojem su dve osobe izgubile život, da lokalna samouprava, “uključujući i odbornike koji nisu glasali za opremanje vatrogasne jedinice”, snose najveću odgovornost za gubitak dva mlada života.

  Prema Fehratovićevim rečima, odbornici SPP u lokalnoj skupštini godinama bezuspešno traže da se iz budžeta Novog Pazara kupi makar jedno vatrogasno vozilo, “što su oni (skupštinska većina na čelu sa SDP Rasima Ljajića) uporno odbijali”.

  On je rekao da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) dobijen pozitivan odgovor i da je u tom pravcu “urađena i mapa puta”, ali da je lokalna skupštinska većina u svojoj bahatosti to odbila da uradi.

  Poslanik SPP Muamer Zukorlić, čija partija u Skupštini Srbije podržava većinu predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS), ali je u lokalnoj skupštini opozicija, optužio je gradske čelnike za i za kriminal i korupciju.

  Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je nesposobna, bahata i bezobrazna, u njoj glavnu reč vode kriminalci i narko dileri , “zbog čega ne sme proći nekažnjeno na izborima”.

  Prvi sledeći izbori zakazani su za 4. Novembar, kada će pripadnici manjinskih zajednica birati članove svojih nacionalnih saveta.

  Zukorlić je na čelu jedne od tri izborne liste koje su se do sada prijavile za te izbore.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com