Gradovi

Zukorlić:Prekogranična regija je uspešni koncept

NOVI PAZAR – Sandžački muftija Muamer Zukorlić izjavio je danas da lider srpskih radikala Vojislav Šeselj zna da je za Srbiju i njen državni interes, kao i sve njene građane, inicijativa o Sandžaku kao prekograničnoj regiji vrlo uspešan koncept povezivanja sa Crnom Gorom i ni na koji način ne znači secesiju.

Reagujući na osude SRS-a zbog takve izjave, Zukorlić je za Tanjug rekao da je ta kritika očito usmerena u pravcu „regrutovanja biračkog tela zbog narednih izbora“.

„Sasvim je jasno da moja poruka o Sandžaku kao prekograničnoj regiji sa izvesnim stepenom autonomije ni na koji način ne ukazuje na mogućnost secesije“, naveo je muftija i dodao da su se „naprotiv prekogranične regije, kao jedan vrlo uspešan koncet povezivanja u Evropi pokazale kao faktor stabilnosti unutar jedne države, ali isto tako i regionalne stabilnosti“.

Zukorlić je siguran da, kako kaže, sam Šešelj, uprkos svom radikalizmu i ekstremizmu, sasvim jasno zna da je za samu Srbiju i njen državni interes, kao i sve njene građane, takvo povezivanje sa Crnom Gorom potrebno.

Muftija, naime, objašnjava da bi Srbija na neki način mogla nadomestiti ono što je izgubila osamostajivanjem Crne Gore.

SRS je ranije danas najoštrije osudila izjavu sandžačkog muftije da bi Raška oblast trebalo da bude definisana kao neka vrsta prekogranične evropske regije sa izvesnim stepenom autonomije.

SRS u saopštenju upozorava da separatističke težnje u Raškoj oblasti sve više uzimaju maha i da bi se ovaj problem dodatno produbio ukoliko bi u vlasti participirali ekstremisti poput Muamera Zukorlića.

Foto Tanjug, N. Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh