• Gradovi

  Zvaničlnik Kosova razgovarao u Preševu o prevremenim lokalnim izborima

   

   

  Kosovski oficir za vezu u Kancelariji u Beogradu Valjdet Sadiku je danas u Preševu razgovarao s predsednikom Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmijem Mustafom o prevremenim lokalnim izborima u toj opštini 24. decembra.

  Sadiku je rekao da kancelarija Kosova u Beogradu prati sva dešavanja u Preševu i da će pažljivo pratiti predizborni proces, za koji je naveo da je najvažnije da protekne u redu, preneli su lokalni mediji na albanskom jeziku.

  DPA je u saopštenju navela da je Mustafa obavestio Sadikua o „ilegalnim aktivnostima Privremenog organa te opštine kao što je promena sastava članova Opštinske izborne komisije”.

  Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Preševo i imenovala Privremeni organ sredinom septembra, nakon što lokalna skupština zbog nedostatka kvoruma nije zasedala duže od tri meseca, a prevremeni lokalni izbori zakazani su za 24.decembar.

  DPA je od poslednjih lokalnih izbora 2016. bila u opoziciji u Preševu, a Mustafa ne učestvuje ni u radu Privremenog organa iako ga je Vlada Srbije imenovala za jednog od članova tog tela.

  Sadiku je u Beogradu od juna 2013. godine, od kada je i oficir za vezu Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

  Obojica nemaju diplomatsi status, sedište su im pri misijama EU u Prištini i Beogradu a zaduženi su, kako je ranije objavljeno za olakšavanje komunikacije u vezi sprovodjenje Briselskog sporazuma.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com