• Sport

  Zvezda odbacuje navode o nameštanju i traži od Uefa istragu

  Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je danas, sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja, navode francuskog lista Ekip vezano za sumnje u rezultat utakmice Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i umešanosti bilo koga iz beogradskog kluba, i insistira od Uefe i nadležnih organa u Srbiji i Francuskoj da do kraja istraže sumnje i saznaju istinu.

  Frans pres je preneo da je u Francuskoj otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1), 3. oktobra u Ligi šampiona bila nameštena, a posle pisanja Ekipa da je jedan rukovodilac beogradskog kluba uplatio u kladionici pet miliona evra na poraz Zvezde od pet golova razlike.

  „FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dodje do istine“, navodi se u saopštenju Zvezde.

  Iz Zvezde je navedeno da su „današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen“.

  „FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje“, piše u saopštenju.

  Pari Sen Žermen odbacio tvrdnje o nameštanju utakmice

  Fudbalski klub Pari Sen Žermen odbacio je danas tvrdnje da je nameštena njegova utakmica sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

  „Sa čudjenjem i ogorčenjem smo primili tu vest. Ni u jednom trenutku, od nijednog člana našeg kluba nije traženo da razgovara o stvarima koje nisu strogo povezane sa organizacijom utakmice, održali su se sastanci, posete i službeni ručkovi koji se održavaju za svaku utakmicu u Ligi šampiona“, navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, preneo je list Ekip.

  „Pari Sen Žermen svima jasno stavlja do znanja da je posvećen osnovnim principima sporta, integritetu takmičenja i samim tim odbacuje bilo kakve radnje koje mogu dovesti u pitanje taj integritet“, piše u saopštenju pariskog kluba.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com