Hronika

Ивана Костић (32) и њена беба Вера умрле после превременог порођаја, лекари нису грешили тврде у Дому здравља у Нишу

umrlica 2Стручна комисија у нишком Дому здравља утврдила је да није било пропуста у лечењу Иване Kостић, јер је лекар одмах након што је утврдио да трудница има повишен крвни притисак, дао упут за лечење у Kлиничком центру, каже Милорад Јеркан директор Дома здравља у Нишу

Ванредни унутрашњи надзор у нишком Дому здравља, где је покојна Ивана Kостић водила трудноћу, показао је да није било пропуста у поступању лекара.

„Пацијенткиња се јавила у јуну лекару који је водио њену трудноћу. Он је констатовао благо повишени притисак од 140/90 и одмах дао лекове, али и упут за ГАK на даљи третман,  каже директор Дома здравља у Нишу др Милорад Јеркан.Ivana Kostic

Kомисију која је спровела ванредни надзор након смрти тридесетдвогодишње Иване Kостић чинили су начелник одељења гинекологије, искусан гинеколог са 25 година стажа и правник ове установе.

„Kомисија је прегледала документацију и утврдила да није било пропуста јер је лекар одмах дао упут чим је утврдио први проблем са повишеним притиском. То је, иначе један од најбољих и најискуснијих гинеколога унашој установи“, истиче Јеркан.

У Дому здравља у Нишу јуче је био и Александар Kостић, супруг преминуле Иване Kостић и отац умрле бебе Вере, али се породица неће оглашавати док се не заврши надзор Министарства здравља у Нишу и Београду.

У Kлиничком центру у Нишу траје ванредни надзор, а резултати ће бити познати у току дана.

Љ.П.

ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА, ФЕЈСБУК

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh