Ekonomija

У Чачку одржана едукација „Основни појмови економије за новинаре“

 

 У Чачку је, 16. и 17. новембар 2018. године, одржана едукација „Основни појмови економије за новинаре“.

Едукација је била намењена новинарима и другим радницима у медијима Чачка и оближњих места, а спроведена је уз подршку  Града Чачка.

Економски образовани предавачи, магистар еконокомије и допломирани економиста, радници информативног портала НОВОСТИДАНА.РС из Ниша, су учесницима појаснили најосновније појмове економије који се често налазе у новинским чланцима и другим медијским садржајима.

На едукацију су мејлом били позвани, преко својих редакција, готово сви новинари Западне Србије.

Стручни скуп је најављен у средствима јавног информисања.

Вест о одржавању скупа је објављена на нашем сајту, али и на сајтовима Удружења новинара Србије, Гласа Западне Србије, Удружења медија и медијских радника, на порталу Наслови.нет и на другим местима.

Оно што баца сенку на стручни скуп је изузетно слаб одзив учесника у едукацији. На скупу су учествовала само два медијска радника, оба из редакције Телевизије Телемарк!

На скупу нису учествовали ни радници медија који су најавили његово одржавање!

То што су учесници врло пажљиво пратили излагања и да су активно учествовали у раду, не може да избрише чињеницу да је пропуштена лепа прилика да новинари унапреде и прошире своја знања из области која им је потребна у свакодневном раду.

Поставља се и питање сврсисходности организовања сличних скупова новцем из јавних извора.

Да ли је потребно у медијским конкурсима издвајати новац за такву намену, када медијски радници не показују заинтересованост да учествују у едукацијама?

У сваком случају, предлажемо новинарима Чачка и околине следеће.

Пошто је новац из буџета Града за ту намену већ опредељен и новац плаћен организатору, а стручни скуп је одржан уз врло малу посећеност, предлажемо медијским радницима да сами одреде време и место одржавања стручног скупа с темом из економије.

На таквом скупу ће радници НОВОСТИ ДАНА.РС учествовати, као предавачи, о свом трошку.

Чачак, Ниш, новембар 2018. године

Текст и фото: Љубомир Костић

(Израду овог медијског садржаја суфинансираo је Град Чачак. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају  ставове органа који је доделио средства)

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh