Društvo

У Матарушкој Бањи одржан округли сто „Извештавање о националним и верским мањинама – искуства у Србији и у Русији“

У уторак 3. новембра у Спортском центру „Оканик“ у Матарушкој Бањи је одржан округли сто на тему „Извештавање о националним и верским мањинама – искуства у Србији и у Русији“.

На округлом столу је стање јавног информисања националних мањина у Србији и у Русији укратко изложио Вјачеслав Александрович Гурјанов, социолог и историчар, доктор педагошких наука из Руске Федерације, дуго већ настањен у Ћићевцу. Професор Гурјанов је своје излагање поткрепио презентацијом доступном нашим читаоцима.

Ирина Миљковић, председник Удружења руских сународника и пријатеља Русије „Свеславица“ из Крушевца, члан извршног одбора Националног савета Руске националне мањине у Србији, је говорила о третману руске националне мањине у средствима јавног информисања у Србији и могућностима развоја информисања руске заједнице.

Марина Галогажа из Новога Сада, члан Националног савета Руске националне мањине у Србији, је изнела критику квалитета садржаја који се у електронским медијима нуде слушаоцима у Србији.

Скупу је, уз поштовање свих прописаних противепидемијских мера, присуствоавао мањи број учесника који су дискусију проширили на организациона и програмска питања руске заједнице и њихових удружења у Србији.

Учесници скупа су позвали заинтересоване у другим срединама у Србији, а првенствено удружења грађана која окупљају Русе и пријатеље Русије, на сарадњу у организовању сличних скупова.

 

Матарушка Бања, 3. новембар 2020. године

 

ЉК

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh