• Novosti online

  Ajfelova kula zatvorena usred turističke sezone

  Ajfelova kula, jedan od simbola Pariza koji godišnje poseti više od šest miliona ljudi, zatvorena je danas popodne zbog sukoba uprave i zaposlenih koji se žale na „nekad monstruozne redove“.

  Ulaz u kulu je zatvoren u 16.00, što je i navedeno na jednom panou. Posetioci koji su već biti u kuli mogli su da ostanu, i nije bilo evakuacije.

  Prema navodima uprave, Ajfelova kula je zatvorena posle prekida pregovora sa sindikatima. Brojni turisti su zbog toga ostali razočarani.

  Društvo za upravljanje Ajfelovom kulom nije navelo kada bi ta turistička atrakcija mogla ponovo da bude otvorena, a iz sindikata CTG je najavljeno da će pregovori sa upravom biti nastavljeni.

  Spor je fokusiran na projekat reorganizacije prodaje karata.

  Dva sindikata pozvala su na štrajk zahtevajući bolje uslove za prijem turista. Zaposleni predlažu ulaz u Ajfelovu kulu na dva mesta umesto jednog jer turisti ponekad na ulazak čekaju i do tri sata.

  Sindikati takodje predlažu da jedan red bude za turiste koji su unapred kupili karte, kao i povećanje broja zaposlenih za organizovanje redova.

  Uprava je do sada navodila da su čekanja minimalna i da je pojačano osoblje koje rukovodi prijemom turista.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com