• BG

  АКПА: Судија Мариновић је добар избор за функцију Повереника

  (АКПА) поздравља спровођење поступка избора новог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података од личности (Повереник).

  Ова важна институција демократског друштва је безразложно дуго без свог првог човека и зато очекујемо да ће се поступак избора окончати у што краћем року.

  У питању је функција код које је личност онога ко је обавља од пресудног значаја и зато АКПА подржава кандидатуру судије Милана Мариновића.

  Судија Мариновић је обављајући функцију председника Прекршајног суда у Београду, функцију председника Удружења судија прекршанјних судова Републике Србије, као и учествовањем у многим радним групама за реформу правосуђа постигао изузетне резултате у области владавине права и у успостављању прекршајног судства као дела судске гране власти, што даје добар основ за веру да би и функцију Повереника обављао једнако успешно и независно од политичког и сваког другог утицаја.

  АКПА истиче да је врло важно у будућности даље јачати улогу Повереника као контролора непоходног сваком демократском друштву и напомиње да је у протеклих 15 година постојања Повереника изграђено поверење и респект према овој институцији који се морају очувати и унапредити.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com