• Novosti online

  Aleksić podnosi tužilaštvu podatke o povezanosti državnog vrha sa slučajem Jovanjica. …

  Zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke-Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je danas da će Tužilaštvu za organizovani kriminal dostaviti sve informacije koje ima o slučaju Privrednog dobra Jovanjica na kom se proizvodila marihuana, i o povezanosti državnog vrha.

  Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštni Srbije na kojoj je postavio nova pitanja nadležnima i izneo nova saznanja u vezi tog slučaja, rekao da sve govori o ozbiljnoj umešanosti i podršci države poslu na imanju u Jovanjici.

  „Ovo je afera zbog koje pada vlast. Ova afera se ne sme zataškati, mora se otkriti ključna veza izmedju države i proizvodnje marihuane na Jovanjici, a čini se da će najviši vrh morati snositi političku odgovornost zbog svih navoda koje će nadam se dokazati tužilaštvo“, rekao je Aleksić.

  On je kazao da su odredjene policijske strukture znale šta se dešava na Jovanjici godinama unazad, ali da iako je više puta postavio pitanje nije dobio odgovor šta su funkcioneri Aleksadar Vulin, Zoran Babić radili u Jovanjici i kakvi su njihovi odnosi sa vlasnikom imanja Predragom Koluvijom.

  Za Koluviju je rekao da je obilazio odbore SNS i držao tribine o proizvodnji organske hrane i da je išao kao deo privredne delegacije po svetu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  Aleksić je najavio da će podneti i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji želi da banalizuje slučaj Jovanjica i poigrava se sa sudstvom podnošenjem krivične prijave protiv Aleksadra Vučića i njegovog brata Andreja.

  „Cilj krivične tužbe koju je podneo Vučević je banalizacija slučaja i pokušaj bekstva od umešanosti u aferu. Da bismo to sprečili ja ću pored toga što ću podneti krivičnu prijavu za ometanje pravde i lažno prijavljivanje jer i kako je sam Vučević rekao, on ne misli da su Andrej i Aleksandar Vučić umešani u aferu“, kazao je Aleksić.

  On je postavio nova pitanja, na konferenciji za novinare, vezana za Jovanjicu i Koluviju te pitao kako je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza dala kredit Koluviji od 3,9 miliona evra u tri tranše, kako je rekao, čoveku koji je izvršio krivično delo 2015. godine kada je reeksportovao kivi za Rusiju.

  Aleksić je kazao da je predsednik Upravnog odbora te agencije Rade Petrović koji je predsednik Opštinskog odbora SNS na Čukarici, vrlo blizak funkcionerima SNS i ocu Aleksandra Vučića, Andjelku Vučiću.

  Aleksić je kazao da je Andjelko bio i na izbornoj skupštini kada je Petrović izabran za predsednika SNS čukaričkog odbora da mu pruži podršku.

  On je pitao Tužilaštvo za organizovani kriminal i ministra odbrane da li je jedan od uhapšenih u slučaju Jovanjica Vule Bojović, radnik Ministarstva odbrane zaposlen u tom ministarstvu od 2012. godine.

  Pitao je na kojim poslovima radi u ministarstvu, šta je njegova uloga vezano za aferu Jovanjica i kakvi su njegovi odnosi sa Koluvijom i Vulinom.

  Direktora policija Vladimira Rebića i Tužilaštvo za organizoavni kriminal je pitao kakve veze sa Jovanjicom i Koluvijom ima radnik Ministarstva unutrašnjih poslova Milan Kendija Kendi koji radi u Upravi za obezbedjenje ličnosti, a koji je bio šef obezedjenja nekadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, sada aktuelnog Vučićevog savetnika.

  Aleksić je pitao je i da li je firma „Ronin elit sekjuriti“ obezbedjivala plantažu Jovanjicu da li je vlasnik Alenko Lazov, bivši pripadnik SAJ-a, kao i da li su Kendija i Lazov kumovi.

  Aleksić je pitao da li njih dvojica imaju veze sa time što je MUP 12 dana ćutao o otkrivanju ove afere i nije slao saopštenja koja šalje i za mnogo manje zaplene narkotika i da li imaju veze sa ljudima koji su obezedjivali plantaže u Jovanjici i nosili značke.

  Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

  SNS: Aleksić se nada da će ponovljena laž o Jovanjici postati istina; PS najavljuje tužbe

  Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković odbacio je danas optužbe poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića o povezanosti državnog vrha sa slučajem privrednog dobra „Jovanjica“ čiji je vlasnik uhapšen zbog proizvodnje marihuane.

  Marković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da Aleksić iznosi neistine te da bez dokaza i argumenata „očajnički“ pokušava da dovede u vezu bilo koga iz SNS sa ljudima umešanim u kriminal, te na taj način nanese štetu SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  „Poslanik je dobio zadatak od svog šefa Dragana Djilasa da sto puta ponovi iste optužbe nadajući se da će 100 puta ponovljena laž postati istina“, rekao je Marković.

  On je kazao da Aleksić optužbe iznosi kako bi prikrio afere vezane za opoziciju i njihovu umešanost u kriminalne radnje.

  Na Aleksićeve optužbe o povezanosti vrha države sa slučajem „Jovanjica“ reagovao je i poslanik Pokreta socijalista Djordje Komlenski koji je na konferenciju za novinare u parlamentu rekao da će Aleksić „što šta morati da objasni pred sudom“ za „laži“ koje iznosi o ministru odbrane i predsedniku Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu i državnom vrhu.

  Komlenski je doneo na konferenciju paradajz i naveo da je Vulin u Jovanjici bio tokom promocije sezonskog rada a na poslu branja paradajza.

  „Gospodine Aleksiću ovo je paradajz ako niste znali, a hvalite se da se bavite poljoprivredom“, rekao je Komlenski.
  Ministarstvo odbrane: Vule Bojović od 2016. godine nije profesionalni vojnik
  Ministarstvo odbrane saopštilo je da Vule Bojović, koga je na konferenciji za novinare danas pomenuo zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke-Narodne stranke Miroslav Aleksić u vezi sa hapšenjima i aferom Jovanjica, nikada nije radio u tom resoru a nije ni pripadnik Vojske Srbije od 2016.godine.

  „Ministarstvo odbrane prepoznaje zlu nameru Miroslava Aleksića da pokuša na bilo koji način naškoditi Vrhovnom komandantu Vojske Srbije, Vojsci Srbije, Ministarstvu odbrane i ministru odbrane. To je jedini razlog zašto bi na bilo koji način Miroslav Aleksić povezivao Vuleta Bojovića sa Ministarstvom odbrane“, navodi se u saopštenju.

  Kako se navodi „Vule Bojović je do 2016. godine u Vojsci Srbije bio profesionalni vojnik u činu razvodnika, a svako dovodjenje njega i njegovih činjenja ili nečinjenja sa Ministarstvom odbrane ili Vojskom Srbije je „brutalni pokušaj blaćenja vojske i svih njenih pripadnika“.

  Zbog toga je, kako se navodi, Ministarstvo odbrane prinudjeno da zaštitu časti svojih pripadnika zatraži na sudu.

  Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare ranije danas postavio pitanje Tužilaštvu za organizovani kriminal i ministru odbrane „da li je jedan od uhapšenih u slučaju Jovanjica Vule Bojović, radnik Ministarstva odbrane zaposlen u tom ministarstvu od 2012. godine“.

  On je tada pitao „na kojim poslovima Vule Bojović radi u ministarstvu, šta je njegova uloga vezano za aferu Jovanjica i kakvi su njegovi odnosi sa Koluvijom i Vulinom“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com