• Hronika

  Arsenal oružja direktno povezan sa oružjem iz Jajinaca

  BEOGRAD – Arsenal oružja pronađen večeras u jednoj garaži na Novom Beogradu direktno je povezan sa oružjem, koje je u subotu pronađeno u naselju Jajinci, u neposerednoj blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, javlja TV Pink.
  Ukradeni automobil marke „reno megan“, u kome je pronađen dodatni arsenal oružja primećen je u subotu u poslepodnevnim satima u Jajinačkoj šumi, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je pronađen prvi arsenal, navodi ta TV stanica.

  U okviru istrage o pronađenom arsenalu u subotu, pripadnici MUP-a su u novobeogradšoj garaži u pomenutom automobile pronašli 400 grama trotila, dva puta po 200 grama.

  Reč je o eksplozivu velike razorne moći. Taj eksploziv služi za rušenje objekata i upotrebljava se u građevinarstvu, rudarstvu i vojnoj industriji, kada je reč o legalnoj upotrebi, ali ga koriste i kriminalci kada organizuju različite likvidacije.

  Razorna moć ovog eksploziva je, prema rečima stručnjaka, pet puta jača od klasičnog eksploziva.

  To je, kako se navodi, stabilan eksploziv, može dugo da se skladišti, a kriminalci ga koriste postavljanjem ispod vozila i ativiraju ga daljinski uglavnom preko mobilnog telefona.

  Ukoliko se u automobilu ispod kojeg se stavi ta količina eksploziva nalazi jedna ili više osoba, smrt je zagarantovana, navodi ova TV stanica.

  Količina pronađenog eksploziva je apsolutno dovoljna da sruši manju zgradu, ali isto tako i da uništi blindirani automobil.

  Inače, TV Pink je prikazala i eksluzivne snimke ovog dodatnog arsenala oružja na osnovu kojeg se vidi da su, osim eksploziva, u garaži na Novom Beogradu pronađena dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kapisla, jedan revolver, i automatski pištolj „hekler i hok“, kao i veća količina municije.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com