• Gradovi

  Bečić: U četvrtak na Odboru direktori bezbednosnih agencija

  BEOGRAD – Direktori bezbednosnih agencija će u četvrtak, 3.novembra, informisati članove skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandar Vučića i pokušaju izazivanja nestabilnosit u Srbiji, izjavio je danas predsednik tog odbora Igor Bečić.

  Bečić je rekao Tanjugu da će na toj sednici ne samo tražiti odgovore na pitanja o ugrožavanju bezbednosti premijera, nego odbor želi da čuje od direktora službi šta ih je sprečavalo da u punom kapacitetu obavljaju poslove koji se odnose na bezbednost premijera.

  Bečić je rekao da odbor želi da od direktora bezbednosnih službi čuje u kom pravcu treba da idu izmene zakona kako se ne bi dešavalo uznemiravanje građana, kao i to da se slučajno otkrije velika količina oružja u blizini porodične kuće premijera u Jajincima.

  „Neprihvatljivo je da se na trasi kojom prolazi premijer nađe oružje koje može da ugrozi njegovu bezbednost, bezbednost njegove porodice i bezbednost građana“, rekao je Bečić.

  Prema njegovim rečima, sednica odbora u četvrtak biće uvod u zajedničku sednicu odora za kontrolu službi bezbednosti i odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na koju će biti pozvani resorni ministri Nebojša Stefanović i Zoran Đorđević i direktori BIA, VBA i VOA.

  Bečić navodi da je zajednička sednica dva odbora u narednom periodu potrebna kako bi ministri i direktori bezbednosnih agencija informisali članove tih skupštinskih tela o aktuelnim pitanjima i pokušaju izazivanja nestabilnosti u Srbiji.

  Bečić kaže da će iduće sedmice biti održano nekoliko redovnih sednica odbora za kontrolu službi bezdenosti gde će biti razmatrani tromesečni izveštaji o radu bezbednosnih agencija.

  Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com