• Novosti online

  Beogradski maraton pod posebnim merama (VIDEO/FOTO)

  Ovogodišnji 34. Beogradski maraton održan je uz učešće od oko 5.000 trkača, uz oštre mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

  Marton je održan u drugačijem formatu, nije bilo masovnog starta, javnog časa atletike, Trke zadovoljstva, kao ni Dečjeg maratona, ali ni promotera trke, koji su uvek privlačili veliki broj ljudi.

  Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je ovogodišnja trka potpuno drugačija od prethodnih i da se nada ovakav maraton više nikada neće ponoviti.

  „U pripremi smo shvatili da moramo da odustanemo od nekih delova maratona. Bilo je jasno da ne mogu biti održani Dečji maraton i kvalifikacije, javni trening atletike i pogotovo Trka zadovoljstva. Ona je bila najmasovniji deo orgnizacije, ove godine je nema, ali umesto toga imamo Šetnju zadovoljstva za osobe sa invaliditetom“, rekao je Nikolić.


  Jedni od uslova za održavanje maratona bilo je odustajanje od tradicionalnog masovnog starta i da se smanji masovnost učesnika.

  „Polumaraton i maraton smo sveli sa oko 10.000 prijavljenih, uključujući i 3.500 stranih trkača iz više od 70 zemalja sveta, na 5.000 učesnika, od toga 1.000 u maratonu i 4.000 u polumaratonu“, naveo je Nikolić.

  Pobednici 34. Beogradskog maratona su Rumun Silviu Stojka i Srpkinja Nevena Jovanović, koja je kapetan prve klase u specijalnoj jedinici vojne policije Kobra. Olivera Jevtić i Milan Mitrović bili su najbrži u polumaratonu.

  Prilog Kineske medijske grupe (CMG).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com