• Gradovi

  Božović: Na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji smanjene plate 20 odsto

   

   

  Poslanik Balša Božović izjavio je danas da je ministar prosvete Mladen Šarčević, sem što ništa nije preduzeo da bi se devet žena koje su otpuštene iz Visoke medicinske škole u Ćupriji vratile na posao, doneo novu odluku o smanjenju plata nastavnom kadru u toj školi zbog viška zaposlenih.

  „Srpska napredna stranka je toliko kadrova zaposlila u poslednjih godinu dana u Visokoj medicinskoj školi, od Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića, poslanika Laketića, da škola ne može iz ukupne budžetske mase plata da isplati svima zarade, pa je doneta odluka da se celokupnom nastavnom kadru smanje primanja za preko 20 odsto“, naveo je Božović u saopštenju za javnost.

  Božović navodi da se sada i pored viška zaposlenih sprovode i novi konkursi.

  On je pozvao prosvetnu inspekciju da hitno utvrdi sve nezakonite ugovore koje su funkcioneri SNS sklopili u poslednje dve godine.

  „Ministar Šarčević pokazuje veliki nemar i zapostavlja činjenicu da su ovu školu oteli funkcioneri SNS Martinović i Orlić i da je pretvaraju u fabriku sumnjivih diploma.

  Suština se ne menja, bez konsultacija sa predmetnim profesorima, ukidaju i dodaju predmete po njihovoj ličnoj potrebi“, navodi Božović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com