• Novosti online

  Brnabić ambasadorima EU: Srbija posvećena reformama i članstvu u Uniji

  Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na sastanku sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja članica EU naglasila da vlada kontinuirano radi na sprovodjenju reformi važnih za dobrobit gradjana i istinskoj transformaciji društva u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

  Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je podvukla da Srbija ostaje posvećena procesu reformi i članstvu u Evropskoj uniji kao ključnom spoljnopolitičkom cilju.

  Premijerka je navela da je Srbija danas ekonomski stabilna zemlja, ukazujući da će privredni rast ove godine biti veći od projektovanih 3,5 odsto, da je prošle godine rast bio 4,4 odsto i da vlada radi predano kako bi se ovaj trend nastavio u godinama koje dolaze, navodi se u saopštenju.

  Ona je rekla da će u narednoj godini akcenat biti na nastavku insfrastrukturnih ulaganja i ulaganjima u inovacionu infrastrukturu, kao osnovu za održivi ekonomski rast.

  Brnabić je rekla da su reforme sprovedene u oblasti državne uprave dale dobre rezultate i zahvalila na pomoći Evropske unije i država članica u pružanju podrške prilikom osnivanja Nacionalne akademije za javnu upravu, koja bi trebalo da igra ključnu ulogu u stvaranju stručnijeg kadra i efikasnijeg i transparentnijeg rada državne uprave.

  Govoreći o reformama u oblasti vladavine prava, Brnabić je rekla da će ova oblast biti u fokusu Vlade i u narednom periodu.

  Brnabić je izrazila izuzetno zadovojstvo načinom kako je sproveden proces usvajanja nacrta Medijske strategije, koji uskoro treba da bude predat vladi na usvajanje. Rekla je da transparentan i inkluzivan način donošenja strategije predstavlja primer za sve važne procese u državi.

  Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ocenio je da je Srbija postigla dobre rezultate u ekonomskim reformama, dodajući da je činjenica da je Evropska unija najveći investitor u Srbiji svedoči i o podršci Srbiji u reformama, navodi se u saopštenju.

  Fabrici i ambasadori zemalja EU članica složili su se da veći fokus treba da bude na poglavljima 23 i 24 (pravosudje i osnovna prava odnosno pravda, sloboda i bezbednost).

  Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com