• Gradovi

  Четири особе ухапшене због корупције

   Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су четири особе због постојања основане сумње да су извршили више коруптивних кривичних дела.

  Ухапшени су Н. Ш. (36), одговорно лице у пожаревачком огранку ЕПС Дистрибуције, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја и И. М. (35), радник крагујевачког техничког центра ЕПС Дистрибуције, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело примање мита у обављању привредне делатности.

  Такође, ухапшени су Ј. М. (60), одговорно лице радње „Горионик” из Салаковца, због постојања основане сумње да је извршио кривична дела злоупотреба у вези са јавном набавком и давање мита у обављању привредне делатности, и Д. М. (35), запослени у овој радњи, осумњичен за кривично дело давање мита у обављању привредне делатности.

  Осумњичени Ј. М. се терети да се као понуђач, у поступку јавне набавке за изградњу трафостанице коју је расписала Градска управа Града Пожаревца, противно закону договарао са другим потенцијалним понуђачима да одустану од учешћа у поступцима, а тиме утицао и на наручиоца јавне набавке да посао додели његовом предузећу.

  Осумњичени Н. Ш., који је у својству директора пожаревачког огранка ЕПС Дистрибуције био и члан комисије за јавне набавке расписане од стране пожаревачке Градске управе, сумњичи се да је Ј.М. достављао податке о другим потенцијалним понуђачима.

  Такође, ухапшени Ј. М. се сумњичи да је преко посредника Д. М. дао 100 евра И. М., запосленом у крагујевачком техничком центру ЕПС Дистрибуције, да не пријави штету на бетонском стубу ЕПС-а насталу услед саобраћајне незгоде и да без спроведене процедуре омогући извођење радова на замени стуба, које је обавила предузетничка радњи „Горионик”.

  Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

  Љ.К.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com