• Republika Srpska

  Čović i Vujanović o saradnji BIH i Crne Gore i evroatlantskim integracijama

  Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović razagovarao je danas u Mostaru sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o ekonomskim pitanjima i evroatlanstkom putu dve zemlje.

  Čović je posle sastanka rekao novinarima da je Vujanoviću čestitao završetak procesa prijema Crne Gore u NATO i dodao da „to uveliko pomaže našem putu“.

  Crnogorski predsednik je rekao da je u Mostaru da „ponudimo novi ambijent i saradnju, imamo uslova za to“.

  Vujanović je, govoreći NATO, naveo da je „logično da Crna Gora geografski pripada toj vojnoj i političkoj alijansi“ i da „time doprinosimo stabilnosti našeg regiona“.

  „Za Crnu Goru ulazak u NATO znači šansu za ekonomski napredak“, kazao je Vujanović.

  Po njegovim rečima, ulazak u NATO je „nova šansa“ da se pokaže da je Crna Gora ekonomski vredna, da ima bolji rejting, da turistički bude privlačnija, da ima svoju političku vrednost i lakšu i bolju komunikaciju.

  „NATO u Crnoj Gori nismo doživljavali kao odnos protiv bilo koga, već kao stratešku potrebu Crne Gore da doprinese stabilnosti, razvoju i boljitku“, naglasio je Vujanović.

  Čović će se danas sastati i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, kao i s novoizabranim predsednikom Srbije, premijerom Aleksandrom Vučićem.

  Najavljena je zajednička večera, na kojoj će biti i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, predsednici RS i Federacije BiH Milorad Dodik i Marino Čavara.

  U Mostaru su danas mere bezbednosti podignute na najviši nivo.

  Zvaničnici iz regiona u Mostaru će posetiti Sajam privrede, koji počinje sutra i trajaće do 8. aprila.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com