• Novosti online

  Crkvenjak u Nemačkoj tvrdi da ga je na groblju ujeo – vuk

  Policija na severu Nemačke je saopštila da je jedan seoski crkvenjak prijavio da ga je na groblju vuk ujeo za ruku, prenela je danas agencija DPA koja podvlači da će to tek biti provereno laboratorijskom analizom tragova.

  Taj 55-godišnjak tvrdi da je u ponedeljak, dok je radio na groblju u selu Štajnfeld u Donjoj Saksoniji, „osetio da ga je nešto otpozadi ujelo za šaku“ i da se okrenuo i ugledao vuka, a da su poizdalje bila još tri.

  Kaže da je uspeo da otrgne ruku iz čeljusti vuka i da rastera čopor.

  On jeste zadobio povrede šake i lekar mu je previo ranu, ne ulazeći u to kako je nastala, ali je uzeo bris radi provere DNK.

  Vukovi su istrebljeni u Nemačkoj, ali su pre nekoliko godine doneti novi čopori u Evropsku uniju gde su u mnogim zemljama zaštićena vrsta. To doseljavanje vukova, iako ekološki veoma važno i korisno, društveno je sporno jer ih mnogi smatraju opasnim, a delom i zato što povremeno prave štetu napadajući stoku.

  Po Ministarstvu za okolinu, u Donjoj Saksoniji je 20 čopora, sa ukupno 170 do 180 vukova. Dugo se vodi debata da li ih treba i dalje štititi, ili dozvoliti povremen odstrel.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com