• Crna Gora

  Crnogorski Apelacioni sud odbio žalbu na odluku o zatvaranju Medojevića i Kneževića

   

   

  Crnogorski Apelacioni sud je danas saopštio da je odbio žalbu na odluku Višeg suda o zatvaranju poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, te Medojević ostaje u zatvoru, a Knežević u Skupštini Crne Gore, gde je da ne bi bio uhapšen. Ispred Apelacionog suda u Podgorici odluku o žalbi o stavljanju u pritvor njenog supruga, čekali su novinari i Marina Medojević, njegove supruga.

  „Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je doneta protivustavno i protivzakonito, ja ću da protestujem ispred zgrade suda“, najavila je Marina Medojević i pozvala gradjane da joj se pridruže.

  „Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog, nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore“, rekla je Marina Medojević.

  Ona je ranije danas kazala da Medojević, koji je od petka u zatvoru kod Podgorice, štrajkuje gladju u znak protesta zbog hapšenja.

  Jedan od čelnika Demokratskog fronta uhapšen je u noći izmedju četvrtka i petka zbog odbijanja da svedoči u predmetu formiranom povodom njegove tvrdnji o primanju i davanju mita. On je poslat u zatvor gde će ostati dok se ne odazove pozivu suda za svedočenje.

  Medojević je uhapšen na ulici posle sednice Skupštine i bez ukidanja poslaničkog imuniteta. Viši sud je odluku objasnio stavom da nije reč o pritvoru, već o „prinudnoj meri stavljanja u zatvor do ispunjenja gradjanske obaveze“ svedočenja.

  Medojevićevi advokati su se žalili Apelacionom sudu zbog hapšenja, uz ocenu da je reč o „brutalnom pravnom nasilju“.

  Sud je ranije naložio hapšenje i Milana Kneževića, takodje jednog od čelnika DF-a i u njegovom slučaju zbog odbijanja da svedoči.

  Knežević je hapšenje izbegao odlukom da ostane u Skupštini Crne Gore, gde je od četvrtka uveče.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com