• BG

  Deo opozicije o sastanku sa Borelom: Razgovor o izbornim uslovima i razlozima bojkota

  Predstavnici dela opozicije razgovarali su sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom o izborima i izbornim uslovima, kao i razlozima bojkota.

  Medjunarodni sekretar Pokreta slobodnih gradjana Natan Albahari kazao je posle sastanka novinarima ispred zgrade Delegacije EU u Beogradu, da je evropskom komesaru preneo da „nije ispoštovan dogovor iz decembra meseca“ u kome se navode bolji uslovi za opoziciju u medijima.

  „Mi smo preneli stav da ne možemo da učestvujemo sada na izborima. Imamo zarobljenu državu, sa zarobljenim medijima“, rekao je Albahari i dodao da PSG traži od Evropskog parlamenta i od Evropske unije da pomognu u rešavanju političke krize i da su večeras evropski predstavnici sve saslušali i uzeli u obzir, ali za sada ne mogu da daju nikakav odgovor.

  Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, govoreći o razlozima zbog kojih ta stranka ne pristaje na bojkot ocenio je da se „ne može tražiti demokratija u izbornom procesu“ a da se pritom gazi ta demokratija u svakom drugom segmentu života.

  On je dodao da su razlozi za bojkot „u najvećoj meri kamuflirani problemima koje svakodnevno vidimo u svom životu“ i da su izborni uslovi su „manje ili više onakvi kakvi su oduvek i bili“.

  Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić kazao je da je u razgovoru sa novim šefom evropske diplomatije potencirao da je potrebno da se iskoristi poslednja šansa da se unaprede izborni uslovi.

  „Potencirao sam pitanje nacionanih manjina u parlamentu, gde imamo raskorak u broju pripadnika nacionalnih manjina medju gradjanima, kojih je 30 odsto, a u parlamentu je sada oko pet odsto. Zato je moj predlog bio da se posvetimo unapredjenju uslova kako bi nacionalne manjine bile adekvatno i zastupljene“, rekao je on.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com