• BG

  Дежурства 24 сата због падавина

  После упозорења Републичког Хидрометеоролошког завода Србије о обилним падавинама које се очекују, одржана је седница Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој су предложене мере које се спроводе и формиран оперативни тим, изјавио је данас генерални директор ЈВП „Србијаводе” Горан Пузовић.

  Оперативни тим, кога чине представници Сектора за ванредне ситуације, „Србијавода”, војске и полиције, је са представницима локалних самоуправа подигао степен позорности, односно поступања на највиши ниво и од сутра се уводи дежурство 24 сата, преноси Танјуг.

  „С друге стране, сва надлежна водопривредна предузећа су на терену, техника, опрема, џакови, све оно чиме располажемо је распоређено да можемо за сат-два да делујемо у било ком делу Србије ако се опасност појави”, рекао је Пузовић новинарима, након састанка са представницима делегације кинеског министарства водних ресурса.

  РХЗС поново је данас упозорио да се од понедељка до петка очекује велика количина падавина, на југозападу, западу, северу и у централним деловима Србије, од 80 до 120 литара по квадратном метру, на истоку и југоистоку од 40 до 80.

  Од наредне суботе биће, према прогнози, топлије с ретком појавом послеподневних пљускова и грмљавина.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com