• Novosti online

  Dictionary.com: Saučesnik reč godine

  Portal dictionary.com izabrao je „complicit“, pridev od imenice „saučesnik“ za reč godine.

  Leksikografkinja portala Džejn Solomon rekla je da je broj upita za značenje te reči povećan ove godine za 300 odsto, pošto su različiti dogadjaji, od politike do prirodnih katastrofa, nagnali ljude da vide šta ona znači, preneo je Asošijetid pres.

  Prvi od tri skoka u broju upita desio se 12. marta, dan pošto je u emisiji „Subotom uveče uživo“ (Saturday Night Live) u skeču glumica Skarlet Johanson igrala ćerku predsednika SAD Ivanku Tramp kako reklamira parfem „Complicit“.

  Interesovanje za tom rečju je poraslo opet u aprilu pošto je ćerka Donalda Trampa u intervjuu za Si-Bi-Es (CBS) rekla: „Ne znam šta znači biti saučesnik“.

  Republikanski senator iz Arizone Džef Flejk u oktobru je ponovo pobudio interesovanje kada je najavio da se neće opet kandidovati i poručio Trampu: „Imam decu i unuke kojima odgovaram, tako da, gospodine predsedniče, ne želim da budem saučesnik“.

  Leksikografkinja Solomon je rekla da je još nekoliko velikih dogadjaja doprinelo interesovanju za reč „saučesnik“, kao što su opoidna epidemija u SAD i seksualni skandali koji su se intenzivirali posle optužbi više glumica da ih je producent Harvi Vajnstajn seksualno uznemiravao i napadao.

  Skandal se iz Holivuda prelio i na druge oblasti u kojima su muškarci na položajima optuženi za seksualna uznemiravanja, što je doprinelo pitanjima ko je znao za to, ko je pomagao i šta znači ćutati u takvim okolnostima, navodi AP.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com