• Novosti online

  Ђилас: Честитаћу Вучићу ако „Фолксваген” дође у Србију

  Један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је вечерас на протесту „Један од пет милиона” у Нишу да нема проблем да честита председнику Србије Александру Вучићу када нешто уради добро, али да отварање фабрика у којима људи мотају каблове за 200 евра не представља будућност Србије.

  „Наша идеја је будућност у којој живимо боље, у којој се не делимо по томе што једни гласају за једне, а други за друге. Желимо земљу у којој ће минимална плата бити 350 евра и у којој млади остају”, изјавио је Ђилас.

  „Прича се да ће „Фолксваген” доћи у Србију. Уколико дође лично ћу честитати Александру Вучићу, без обзира шта мислим о њему и што он свакодневно говори неистине о мени”, изјавио је Ђилас.

  Нишлијама се обратио и глумац Бранислав Лечић и поручио окупљеним грађанима да „не ратујемо против Александра Вучића, већ ратујемо са собом и својим кукавичлуком”. Учесници протеста су након скупа на централном градском тргу организовали протестну шетњу до дописништва Радио телевизије Србије, за коју је речено да поново представља „ТВ бастиљу”.

  Ова окупљања би требало да уроде таквим плодом да ми уместо човека променимо систем, да нам се више никад не догоди да овакви људи буду у позицији да управљају нашим животима, поручила је у Ваљеву на осмом грађанском протесту Татјана Мацура, народна посланица и представница Иницијативе „Маме су закон”.

  – Морамо да будемо свесни да ако данас не поставимо циљ да желимо да променимо систем, за неколико година ћемо поново да се налазимо на трговима и улицама широм Србије да мењамо човека… – поручила је Мацура..

  Више стотина Врањанаца је након обраћања потпредседника Народне странке Николе Јовановића и функционер СзС из Новог Сада Мирослава Васина прошетало централним градским улицама.

  Смедеревци су се окупили на платоу код Карађорђевог дуда, а обратили су им се градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и студент Никола Ђурић.

  Испред Завичајног музеја у Сокобањи говорили су потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић и глумица Јасмина Радовановић.

  На протесту у центру Ивањице говорио је историчар Мишо Марковић, бивши градоначелник Ужица Јован Марковић и представник Удружења малинара западне Србије Раденко Марић.

  Лесковчани су се окупили код Културног центра где је говорио музичар и писац Марко Шелић Марчело.

  На платоу испред Рударске чесме у Лазаревцу говорили су професор Факултета политичких наука у Београду Чедомир Чупић и адвокат Владимир Вучинић.

  Протест је најављен и у Горњем Милановцу где су се окупљенима обратиле професорка Србијанка Турајлић и глумица Мирјана Карановић.

  Протести су вечерас одржани и у Ужицу, Чачку, Бору, Кикинди, Крушевцу, Суботици…

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com