• BG

  Djordjević i Bocan Harčenko o predstojećoj konferenciji Besmrtni puk

   

   

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom kako bi razgovarali o organizaciji predstojeće medjunarodne konferencije Besmrtni puk, saopšteno je iz resornog ministarstva.

  Ta manifestacije će se, na inicijativu Ministarstva i izvršnog odbora Besmrtnog Puka u Rusiji, održati 25. septembra prvi put van granica Ruske Federacije u Beogradu.

  Medjunarodna konferencija Besmrtni Puk, okupiće sve koordinatore tog Puka iz celog sveta i veliki broj visokih zvanica iz Rusije, navodi se u saopštenju.

  Djordjević je rekao da će ova konferencija još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje izmedju dve zemlje, koji su danas na najvišem mogućem nivou.

  On je istakao posebno zadovoljstvo što je od ove godine manifestacija Besmrtni puk, zahvaljujući inicijativi Ministarstva, postala dogadjaj od državne važnosti, navodi se u saopštenju.

  Ambasador Bocan Harčenko zahvalio je ministru Djordjeviću na dosadašnjem velikom zalaganju za unapredjenje odnosa Srbije i Rusije i istakao da je obeležavanje medjunarodne konferencije Besmrtni puk jako dobra zamisao i da je treba organizovati na najbolji mogući način.

  On je rekao da Srbija u tome može da računa na podršku ambasade, ali i njega lično kao i da je posebno počastvovan što će se ova medjunarodna konferencija prvi put organizovati upravo u Beogradu.

  Rukovodilac Izvršnog odbora Besmrtnog Puka Artem Hutorskoj i medjunarodni koordinator Sergej Gluščenko zahvalili su Djordjeviću i predložili da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja bi bila dostupna svim gradjanima Srbije.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com