• BG

  Djukanović: Djilas hoće monopol nad opozicijom

   

   

  Poslanik Srpske napredne strnake (SNS) u Skupštini Srbije Vladimir Djukanović ocenio je da je tema potencijalnog bojkota predstojećih izbora „slamka spasa“ za Savez za Srbiju i jednog od lidera tog saveza i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa da ostanu u igri na političkoj sceni.

  Djukanović je u autorskom tekstu koji je objavljen danas u listu „Blic“, dodao da se zbog toga tema potencijalnog bojkota izbora „veštački nameće“.

  „Duboko svestan da na izborima ne može da ostvari iole povoljan rezultat za svoju družinu koju je oko sebe okupio, Djilas je odlučio da se za početak izbori za primat u opoziciji, odnosno da on bude taj koji će zauzeti mesto broj jedan u celokupnoj opoziciji“, napisao je Djukanović.

  On je ocenio da je sve primetnije da lider Stranke slobode i pravde sve više „svoju oštricu“ usmerava ka ostalim opozicionarima nego što ulazi u klinč sa vlašću, i konstatovao da je Djilasov cilj da „podavi“ konkurenciju.

  Djukanović je naveo da Djilas putem medija organizuje „satanizaciju opozicionara“ koji se protive mogućem bojkotu izbora.

  „Uostalom, golim okom je vidljivo kroz šta je prošao (predsednik Pokreta slobodnih gradjana) Sergej Trifunović na N1 televiziji samo zato što se negativno izrazio o mogućem bojkotu izbora. Sličan linč je preživeo Djordje Vukadinović, jer je odlučio da se vrati u skupštinske klupe“, ocenio je Djukanović.

  On je naveo da je sama suština bojkota da se Djilas nametne kao neprikosnoveni lider opozicije koji, kako je ocenio, drži monopol nad čitavom opozicijom.

  „Zapravo, Djilas bi bio čak najidealniji kao jedina opozicija, jer imati takvog tipa za protivnika je miran san za vlast narednih najmanje deset godina. Moglo bi se slobodno reći da je čak u interesu vlasti da pomogne Djilasu u njegovim namerama“, ocenio je Djukanović za „Blic“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com