• Gradovi

  Dodik: Nedopustivo je da me prisluškuju

   

   

  Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je nedopustivo to što je kao predsednik RS bio prisluškivan, optužujući političke protivnike iz Saveza za promene da su pokušali da izvrše pritisak na Tužilaštvo BiH da protiv njega sprovede istrage.

  „Dobio sam pismo od Suda BiH u kojem me obaveštavaju da sam prisluškivan u nekom ranijem periodu… Reč je, naravno, o njihovim razlozima. Mene upućuju da mogu u skladu sa zakonom da proverim zašto je to radjeno tako da ću to i učiniti“, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

  On je dodao da Sud i Tužilaštvo BiH nisu našli ništa protiv njega, kao i da mu nisu uputili ni izvinjenje, a da on pretpostavlja o čemu se radi.

  „To je ono što su iz Saveza za promene pokušali da inkrimišu i vrše pritisak na Tužilaštvo da sprovede odredjene istrage. Tamo u tom pismu piše, a ja ću ga veoma brzo dostaviti javnosti, da nisu mogli naći elemente za krivičnu odgovornost na neki drugi način, nego su tražili da se uspostavi prisluškivanje“, kazao je Dodik.

  On je još naveo da „prisluškuju sa svih strana“, ali da to što su ga prisluškivali po nalogu Tužilaštva i Suda BiH ima drugu dimenziju.

  „Ne prisluškuju me samo oni, ali ovo ima drugu dimenziju, koja se odnosi na činjenicu da se prisluškuje predsednik Republike. To je nedopustivo sa stanovišta sistema, nedopustivo je imajući u vidu da nakon toga ništa nisu pronašli i nisu našli ni način da mi se izvine zbog toga“, istakao je Dodik.

  On je ocenio da, čak i ako su nešto pronašli tokom prisluškivanja, o tome je trebalo da obaveste javnost i preduzmu neke radnje.

  „Ja sam uveren da nemaju ništa ni po kojem osnovu da prikupe kao činjenice, ostaje gorak utisak da Sud i Tužilaštvo služe za političke obračune u BiH“, zaključio je Dodik.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com