• Gradovi

  ДОДИК: СРБИЈА И РЕПУБЛИКА СРПСКА БИЋЕ ЈЕДНО

  Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је акција „Олуја“ била завршни чин нечега што је давно планирано и што је постала званична политика Независне државе Хрватске (НДХ), а то је да Србе побије, протера и прекрсти.

  Додик је синоћ на обележавању 22. годишњице страдања Срба у тој акцији хрватске војске, у Новом Саду казао да су Срби напустили своја огњишта јер је „претио комплетан помор“.

  Претило је да нас побију све до задњег уз асистенцију међународне заједнице која је годинама осмишљавала и реализовала пројекте широм Југославије, који су могли да се окрактеришу као антисрспки, рекао је Додик.

  Он је поручио да се морамо окренути животу и да верујемо у Србију  и РС.

  У овом веку верујем да ћемо бити једно. У овом веку верујем да ће српски народ због свог страдања у прошлости имати право да буде једно.

  Када кажем заједно, значи у територијалном и државом смислу, рекао је Додик.

  Он је поручио народу да дају снагу председнику Вучићу, Влади Србије и РС да се изборе и да наставе да се боре да не бисмо нестали.
  Он је на манифестацији у Новом Саду истакао да је Србија хтела мир, а да је под патронатом тадашње међународне заједнице, која се, каже, ни данас није променила, добила етничко чишћење.

  Срби су остали окупљени, остали смо јаки, данас су Србија и РС најстабилније у региону. Наше институције функционишу, наше владе и парламенти нису угрожени, рекао је Додик и додао да Србија са Вучићем добија нову снагу.

  Обраћајући се председнику Србије, рекао је да није заборавио његово обећање да никада неће дозволити да неко од Срба у региону буде „почишћен“ и да ће Србија стати иза свог народа.

  Србији каже, жели све најбоље, али и другима, додавши да пружа руку помирења и прихвата их, али наглашава да у томе не треба бити ни наиван.

  Покажите једно место где су Срби масовно побили Хрвате, зашто нисте дозволили да се у Глини обележи страдање Срба, а опет РС и Србија дају сва права националној заједници Хрвата, рекао је Додик.

  Извор: Танјуг

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com