• Novosti online

  Dodik: Vanredno stanje se uvodi zbog efikasnije borbe protiv korona virusa, a ne zbog diktature

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se vanredno stanje u Republici Srpskoj uvodi zbog skraćenja procedura koje su potrebne za efikasniju borbu protiv epidemije korona virusa, a ne da bi se ograničila sloboda ljudi.

  „Pooštriće se kaznena politika, doneće se odluke o prolongiranju plaćanja poreza, a da bi se to učinilo mora se menjati zakon“, kazao je Dodik.

  Navodeći da je ovo prvi put u istoriji RS da se uvodi vanredno stanje, on je kazao da se suštinski ništa neće promeniti, da neće biti promene vlasničke strukture, već da je potrebna brža regulacija odredjenih mera, kako bi se dodatno zaštitilo stanovništvo u RS.

  „Ovo nije uvodjenje diktature, već dodatna mera da bi se dodatno zaštitili“, kazao je Dodik.

  Prema njegovim rečima, najvažnija je disciplina stanovništva, izolacija i socijalna distanca.

  „Pored sve medicinske opreme, najvažnija je disciplina. Možete imati koliko god hoćete respiratora, ako nemate socijalne distance, ne možete sprečiti širenje virusa“, kazao je Dodik.

  On je ocenio da će špic epidemije biti u naredne dve do četiri sedmice, zbog čega je potrebna dodatna disciplina.

  Srpski član Predsedništva BiH najavio je da će se mobilisati sve potrebne mere za oživljavanje privrede, dodavši da će biti formiran Fond za pomoć privredi u koji bi trebalo da se prikupi oko 500 miliona konvertibilnih maraka (oko 250 miliona evra).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com