• Gradovi

  Домско одељење у селу Извор Центра за социјални рад у Параћину остало је без горива и више не могу да превозе штићенице до болнице

  Поводом актуелних дешавања у Центру за социјални рад и поводом вишегодишњег не добијања неопходне сагласности на предлог Управног одбора ове установе за постављање в.д.директора, Одсек за информисање општине Параћин издаје следеће саопштење:

  Домско одељење у селу Извор Центра за социјални рад у Параћину остало је без горива и више не могу да превозе штићенице до болнице.

  Разлог је свесна опструкција постављања в.д. директора Центра од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које не одговара на захтеве за сагласност које су општинске службе редовно и континуирано слале.

  Недопустиво је да се најугроженије категорије становништва држе  као таоци за политичке потребе, јер верујемо да је проблем једино у томе што је Параћин једна од ретких опозиционих општина у Србији. Други разлог за овако дуготрајну опструкцију не видимо.

  Подсећамо да су у последњих  месец дана послата два предлога за в.д. директора, један који је иначе био „на чекању“ за сагласност и нови, на који је Министарство најпре дало начелни пристанак, а онда се повукло и још увек немамо никакав одговор.

  Оно што је резултат ове опструкције јесте то да већ месец дана лица у стању социјалне потребе и сви други којима је потребна помоћ Центра за социјални рад не могу да остваре никакво право, али ни радници  ове установе  нису у могућности да приме плату.

  Надамо се да ћемо наићи на разумевање и позитиван одговор надлежног министарства једино и само из разлога како би се грађанима којима је помоћ неопходна изашло у сусрет.

  ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com