• Novosti online

  Druga godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

  Lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre dve godine, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

  Ivanović je pogodjen hicima iz pištolja, ispaljenim iz kola u pokretu, ispred kancelarije GI SDP.

  Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je početkom decembra optužnicu protiv šest osoba koji se terete za umešanost u njegovo ubistvo a izdat je medjunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića zbog, kako se navodi u optužnici, upravljanja kriminalnom grupom.

  Radoičić je potpredsednik Srpske liste i kontroverzna figura u srpskoj zajednici na severu Kosova, u čiju odbranu je, nakon što je Priština pokušala da ga uhapsi, stao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je da je cilj optužnice da se okrivi srpski narod, navodeći da je Priština odbijala saradnju na rasvetljavanju zločina koji je počinjen na teritoriji van domašanja srpskih istražnih organa.

  Jula 2017. godine Ivanoviću je bio zapaljen automobil, a u poslednjem intervjuu lider GI SDP je ocenio da Srbi na severu Kosova ne strahuju toliko od Albanaca koliko od lokalnih Srba „kriminalaca i kabadahija koji voze džipove bez tablica“.

  Gradjanska inicijativa SDP najavila je da će danas obeležiti drugu godišnjicu ubistva Ivanovića. Prošle godine položeno je cveće na mestu gde je ubijen, a održane su i druge manifetacije.

  Udruženje Jedan od pet miliona najavilo je da će subotnji protest u Beogradu posvetiti Ivanoviću, „ubijenom lideru opozicije na Kosovu i Metrohiji“, što je uradilo i na prvu godišnjicu njegovog ubistva.

  Ivanović je sahanjen na Novom groblju u Beogradu.

  Obeležena druga godišnjica od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

  Paljenjem sveća i polaganjem cveća danas je obeležena druga godišnjica od ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je ubijen 16. januara 2018. godine.

  Pomenu su prisustvovali načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić i članovi Srpske liste koju je predvodio predsednik Goran Rakić.

  Ivanovićeva saradnica Ksenija Božović je podsetila da ni 24 meseca od ubistva, i dalje nema odgovora na pitanje ko je naručio ubistvo Olivera Ivanovića i ko ga je ubio.

  „Sa ovog mesta danas posle dve godine poručujem da ćemo svi zajedno raditi na tome da se ubistvo rasvetli i da se pravi nalogodavci, prave ubice, izvedu pred lice pravde“, rekla je ona.

  Božović je istakla da su „tako jasnu poruku jutros dobili i od Vlade Srbije“.

  Predsednik Srpske liste Goran Rakić apelovao je na sve nadležne institucije, pre svega na tužilaštvo i sud, da što pre otkriju prave nalogodavce, naručioce i ubicu Olivera Ivanovića.

  „Nećemo odustati od traženja pravde i već koliko danas poslaćemo pismo na sve adrese i medjunarodnoj zajednici da se i oni uključe da pošalju svoj istražni tim i da pomognu Prištini, jer mi nećemo odustati i tražićemo dok se god ne otkriju počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića“, rekao je Rakić.

  Nova stranka obeležila drugu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića

  Predsednik Nove stranke Zoran Živković u pratnji funkcionera te partije položio je danas cveće i zapalio sveće na grobu lidera Gradjanske inicijative „SDP“ Olivera Ivanovića, ubijenog u Kosovskoj Mitrovici na današnji dan pre dve godine.

  Kako se navodi u saopštenju, oni su poručili da ne bledi uspomena ta tog političara, „velikog čoveka i borca za Srbe na Kosovu i Metohiji“ i da njegova žrtva neće biti zaboravljena.

  Oni su ocenili da je politički krivac za njegovo ubistvo aktuelna vlast u Srbiji, koja je u koaliciji sa Vladom Ramuša Haradinaja, i podsetili da ni posle dve godine i dalje nema odgovora istražnih organa ko je počinio taj zločin.

  Živković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još u julu prošle godine izjavio da zna ko je ubica i da srpska strana ima kompletnu priču šta se dogadjalo i sa kojim motivima, zbog čega je u više navrata tražio od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da podnese prijavu protiv Vučića jer to nije prijavio.

  „Nova stranka nastavlja doslednu borbu za istinu, zbog onoga što je Oliver bio, a što nas sve obavezuje da što pre dodjemo do činjenica koje će rasvetliti njegovo ubistvo“, dodaje se.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com