• Društvo

  ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

  ПЛАНОВИ ЗА УВОЂЕЊЕ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА

  Општина Бела Паланка након отварања првог факултета на својој територији, наставља да улаже у образовање.

  Дуално образовање представља стратешки приоритет општине Бела Паланка, а то јасно показују и планови на отварању новог образовног профила текстилног смера.

  Увођење дуалног образовања у складу са Националним моделом дуалног и предузетничког образовања омогућиће младима у Белој Паланци да брзо нађу посао за који ће бити уско специјализовани.

  ’’Упоредо са радовима на отварању фабрике текстилне индустрије радимо и на плановима увођења дуалног образовања где је наш први инвеститор компанија ’’Трендтекс’’ лидер у овој области.

  Планирамо да у наредној години у белопаланачкој средњој школи отворимо образовни профил модни кројач који ће обухватити теоријску наставу у школи и практичну наставу у новоотвореној фабрици.’’- рекао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка.

  Он је истакао да је дуално образовање  референца локалне самоуправе за преговоре и са другим инвеститорима и подсетио да 24 ученика у Белој Паланци похађа нов образовни смер електротехничар информационих технологија који такође даје велику могућност запослења.

  Подсетимо, септембра месеца у Белој Паланци је одржана панел диксусија на тему дуалног образовања у Србији на којој су учествовали представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалне самоуправе, представници основних и средњих школа и компанија.

  Тада је истакнуто да је приоритет Владе РС али и општине Бела Паланка да се деца школују у свом месту, али и да се у њему запосле и остану.

  Љ.П.

  (Израду овог текста суфинансирала је општина Бела Паланка. Ставови изнети у тексту не одражавају нужно ставове и мишљења органа који је пројекат подржао.)

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com