• Gradovi

  Dugogodišnji direktor OŠ: Šarčević imenovao v.d. direktora koji nije učestvovao na konkursu

   

   

  Dugogodišnji direktor osnovne škole „Avdo Medjedović“ u Novom Pazaru Ahmedin Djerlek kazao je danas da je ministar prosvete Mladen Šarčević ignorisao izbornu proceduru za direktora te škole i „protivzakonito imenovao za v.d. direktora osobu koji nije učestvovala na konkursu“.

  Kako se navodi u saopštenju, Djerlek je kazao da je izborna procedura za mesto direktora sprovedena u skladu sa zakonom.

  Djerlek je dodao da je došao u Bošnjačko nacionalno vijeće da obavesti njegove organe i javnost o tom problemu.

  „On (Šarčević) je protivno izraženoj volji zaposlenih, školskog odbora škole ‘Avdo Medjedović’ i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, protivzakonito je imenovao za VD direktora nama nepoznato lice koje nije učestvovalo na konkursu“, naveo je Djerlek u pisanoj izjavi.

  On je ocenio da je Šarčević uvredio i ponizio učesnike konkursa, kao i sve zaposlene koji su učestvovali u proceduri izbora direktora.

  „Ovim postupkom je izazvao ogorčenje i nezadovoljstvo kod svih zaposlenih u školi i kod gradjana Novog Pazara što može da ima nesagledive posledice“, naveo je on i obrazložio da je ta škola od posebnog značaja za Bošnjake.

  Djerlek je kazao da je „kao dugogodišnji iskusan direktor zabrinut zbog napetosti izazvane novonastalom situacijom“ i ocenio da ona može imati „neželjene posledice po bezbednost zaposlenih i učenika“.

  „Smatram da bezbednost dece u školi može biti ugrožena sve dok se ne reši ovaj spor pred nadležnim državnim organima, koji je pokrenuo školski odbor, savet roditelja i učesnici konkursa“, navedeno je u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com