• Novosti online

  Dveri traže od SPC da se hitno izjasni o pravno obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine

   

   

  Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju uputio pismo sa zahtevom da se SPC „hitno izjasni“ o zahtevu medjunarodne zajednice da Beograd potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom.

  Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku kazao da je predsednicima svih stranaka u Srbiji i društvenim organizacijama poslao pismo s pitanjem o tome da li podržavaju potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma s „lažnom državom Kosovo“.

  „Medjunarodne okolnosti sada su naklonjene Srbije više nego u poslednjih 30 godina, i nema nijednog razloga da se Srbija odrekne Kosova zbog ulaska u Evropsku uniju“, kazao je lider Dveri i ponovo zatražio zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije o Kosovu.

  Komentarišući hapšenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marka Djurića u ponedeljak na političkom skupu u Kosovskoj Mitrovici, Obradović je izrazio žaljenje što Beograd nije uveo „kontra-mere“ Prištini poput prekida pregovora, poništavanja Briselskog sporazuma ili zahteva da se uz pomoć Rusije zatraži hitna sednica Saveta bezbednosti UN.

  „Vlast se, medjutim, odlučila za dalje vodjenje pogubne politike. Sve me navodi na zaključak da su možda čak i sve ovo u Kosovskoj Mitrovici režirali, da bi nastavili priču o Zajednici srpskih opština i time spremili javnost za potpisivanje obavezujućeg sporazuma sa Kosovom“, ocenio je Obradović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com