• Gradovi

  Dveri tvrde da nisu odgovorne za incident ispred televizije Pink i osudjuju nasilje

  Pokret Dveri saopštio je večeras da se za vreme protesta tog pokreta i Zdrave Srbije ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.

  Kako je navedeno, poslanici Srdjan Nogo i Boško Obradović održali su konferenciju za medije, odgovarali na pitanja novinarki TV Pink i po završenoj konferenciji su se zajedno sa svojim pristalicama uputili ka Vladi Srbije.

  „Ako je došlo do bilo kakvog incidenta po završetku našeg protesta, odgovornost za to ne mogu snositi Dveri, već obezbedjenje Željka Mitrovića koje je ostalo na tom mestu po našem odlasku“, navodi se u saopštenju.

  Po njihovim tvrdnjama, za vreme protesta redarska služba Dveri „besprekorno“ je obavila svoj posao, i uprkos provokacijama Željka Mitrovića uspela je da održi red.

  Oni su u saopštenju pozvali Željka Mitrovića da se podvrgne testu na narkotike u referentnoj labaratoriji i da rezultate objavi javnosti.

  Kako su dodali, celodnevna kampanja koju su Pink i vladajuće stranke pokrenule protiv Dveri ima za cilj da se Dveri optuže za nasilje, iako se za 18 godina postojanja i rada Dveri na njihovim skupovima „nikada nije desio incident niti bilo kakvo nasilje“.

  Srpski pokret Dveri saopštio je da osudjuje svako nasilje, a posebno prebijanje novinara koje je „započeto još od trenutka polaganja zakletve aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića“.

  „Očito smo protestom protiv Pinka pogodili u osinje gnezdo i pokazali da je Pink ogledalo vlasti SNS. Pozadina ove medijske histerije protiv Dveri i Zdrave Srbije je zahtev za hapšenje Milana Stamatovića i Boška Obradovića koje je tražio Goran Vesić, gostujući na TV Pink“, navodi se u saopštenju.

  Dveri ističu da ne odstupaju od njihovih zahteva da se TV Pink oduzme nacionalna frekvencija i dodaju da „znaju da će pad Pinka značiti i pad (Aleksandra) Vučića sa vlasti“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com