• Crna Gora

  Festival Grad teatar od 2. jula do 20. avgusta u Budvi

   

   

  Festival „Grad teatar“ biće održan u Starom gradu u Budvi od 2. jula do 20. avgusta pod sloganom „Kad se pojavi mesec“, najavili su danas organizatori.

  Direktorka Javne ustanove „Grad teatar“ iz Budve Milena Lubarda Marojević rekla je beogradskim novinarima da je ovogodišnji festival koncipiran tako da se bavi klasikom u pozorištu danas.

  Ona je kazala da slogan potiče iz drame „Krvava svadba“ Federika Garsije Lorke, po čijem tekstu je reditelj Igor Vuk Torbica režirao predstava koja će na festivalu biti premijerno izvedena u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

  Navodeći da će festival biti realizovan kroz četiri programska segmenta: muzički, dramski, literarni i likovni, ona je kazala da je reč o manifestaciji ambijentalnog karaktera koja ima tradiciju dugu 32 godine.

  „On je formiran po uzoru na slične festivale“, navela je Milena Lubarda Marojević i dodala da će tokom trajanja manifestacije „pod otvorenim nebom“ biti prikazani kvalitetni programi.

  Dodajući da su organizatori festivala bili fokusirani na novine koje bi ovogodišnje izdanje moglo doneti, ona je kazala da su zaključili da to treba da budu kvalitetni programi koji prate nove tendencije umetnosti.

  „Danas, u 21. veku, čovek najbolje stvari govori jezikom dela klasične dramske literature“, istakla je Milena Lubarda Marojević.

  Prema njenim rečima, svaka od predstava na repertoaru pažljivo je odabrana.
   Najdžel Kenedi u Budvi 14. jula
  Poznati britanski violinista i violista Najdžel Kenedi održaće koncert na trgu ispred Starog grada u Budvi 14. jula, najavila je danas direktorka Javne ustanove „Grad teatar“ iz Budve Milena Lubarda Marojević.

  „Reč je o nastupu Najdžela Kenedija i njegovog benda koji se nalaze na turneji u okviru koje promovišu album u kojem se čuveni violinista bavi Geršvinom“, rekla je ona beogradskim novinarima u hotelu „Mogren“ u Budvi.

  Navela je da će ulaz na koncert biti besplatan za sve.

  „Pozivam sve posetioce da budu na koncertu“, poručila je direktorka Javne ustanove „Grad teatar“.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com